Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου απέστειλε επιστολή αιτήματος λήψης αποφάσεων διευκόλυνσης για την παράταση διασύνδεσης ταμειακών μηχανών με POS και λήψη μέτρων για συμμετοχή εταιρειών στο VOUCHER προς τον Υπουργό Εθν. Οικονομίας, κο Χατζηδάκη Κ., τον Υφυπουργό Οικονομικών, κο Θεοχάρη Χ. και τον Διοικητή ΑΑΔΕ, κο Πιτσιλή Γ. , κοινοποιώντας την στους τοπικούς Βουλευτές Μαγνησίας, στην ΕΣΕΕ και την ΟΕΜΕΘ με σκοπό να επιληφθούν επί των θεμάτων διευκόλυνσης των επαγγελματιών για την ολοκλήρωση της διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών. 
Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος ΕΣΒ, κ. Οντόπουλος Απ.  επισημαίνει ότι αν και έχει δοθεί η τελευταία παράταση του έργου της διασύνδεσης των POS με τα Ταμειακά Συστήματα, έχουν προκύψει δύο μείζονα θέματα για τους επαγγελματίες, τα οποία απαιτούν άμεση παρέμβασή  και αντιμετώπιση των αρμοδίων.

Καταρχάς, όσον αφορά την παράταση ενός (1) μήνα, δηλαδή μέχρι την 31η Μαρτίου 2024, όπου εντός αυτού του διαστήματος, οι υπόχρεοι θα πρέπει να έρθουν σε επικοινωνία με τους εξουσιοδοτημένους τεχνικούς εγκατάστασης ταμειακών μηχανών προκειμένου να ολοκληρώσουν την διαδικασία,  τίθεται το πρόβλημα ότι οι τεχνικοί δεν δίνουν ορισμένο ραντεβού, καθώς ο όγκος εργασιών τους είναι αρκετά μεγάλος και φοβούνται ότι θα τεθούν εκπρόθεσμοι. Συνεπώς, σημειώνουν σε λίστα αναμονής τις επιχειρήσεις που καλούνται να ολοκληρώσουν τις εργασίες διασύνδεσης αλλά δεν τους επιβεβαιώνουν συγκεκριμένο ραντεβού. Σχετικά αναφέρεται ότι στην επαρχία οι επιλογές τεχνικής υποστήριξης είναι περιορισμένες, με αποτέλεσμα οι τοπικές επιχειρήσεις να βρίσκονται εξαρτημένες με τις απαιτήσεις των τεχνικών υποστήριξης. Όπως γίνεται σαφές, η εκπρόθεσμη δήλωση στην πλατφόρμα και η ολιγωρία της ΑΑΔΕ για σημαντικά προβλήματα που έχουν προκύψει θέτουν τους ελεύθερους επαγγελματίες να επιβαρυνθούν πρόστιμα, σε μια περίοδο όπου η οικονομία –  ειδικά – της Μαγνησίας μετά τις επιπτώσεις των φυσικών καταστροφών του Σεπτέμβρη βρίσκεται σε κρίσιμη δυσπραγία.
Εκτός των άλλων, όσες επιχειρήσεις εντάχθηκαν στο voucher αναβάθμισης ταμειακών μηχανών αντιμετωπίζουν την άρνηση των εταιρειών αναβάθμισης και τεχνικής υποστήριξης να συμμετέχουν σε αυτό.

Αν και η ενίσχυση με τη μορφή επιταγής (voucher) έχει εγκριθεί, ωστόσο κάθε δικαιούχος που έχει υπαχθεί στο Πρόγραμμα για την αγορά/αντικατάσταση POS  και  για την κάλυψη μέρους του κόστους διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές αντιμετωπίζει το πρόβλημα των εταιριών, οι οποίες δεν δέχονται να υπαχθούν στο VOUCHER και απαιτούν το ποσό πληρωμής τους εξ ολοκλήρου από τον επαγγελματία.Γίνεται σαφές, λοιπόν, στους αρμοδίους ότι  αν και η διαδικασία ολοκλήρωσης του έργου διασύνδεσης είναι επείγουσα, ωστόσο τα προβλήματα που έχουν προκύψει εξ αρχής με την καθυστέρηση των τραπεζικών καταστημάτων και την προμήθεια POS, την φόρτωση όγκου εργασιών των τεχνικών και την άρνηση υπαγωγής των εταιρειών στο Πρόγραμμα “Ψηφιακές Συναλλαγές” , το οποίο παρέχει ενίσχυση με τη  μορφή επιταγής (voucher) , οι έμποροι και οι επαγγελματίες βρίσκονται αντιμέτωποι με το φόβο των προστίμων και το διαρκές πρόβλημα κάλυψης υποχρεώσεων, οι οποίες αυξάνονται καθημερινά ενώ η κυβέρνηση δεν λαμβάνει κανένα μέτρο ενίσχυσης τους. Κι ως εκ τούτου αιτείται όπωςεπιληφθούν άμεσα των αναφερθέντων ζητημάτων  που έχουν προκύψει και ταλανίζουν κάθε επιχειρηματία.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗράκλειο: Έκρυβαν σε υπαίθριο χώρο μισό κιλό κάνναβης – Δύο συλλήψεις
Επόμενο άρθρο“Μέσα” για τον τελικό με τον ΟΦΗ ο Τσάπαν