Μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης στο Final-4 του Euro Cup εξασφάλισε η ανδρική ομάδα υδατοσφαίρισης της Βουλιαγμένης.

Με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Στάθη Καλογερόπουλο και Ντίλαν Γούντχεντ (πέντε και τέσσερα γκολ αντίστοιχα), ο ΝΟΒ νίκησε την Πριμόριε Ριέκα 14-9, στον πρώτο προημιτελικό της διοργάνωσης, που έγινε στο κολυμβητήριο “Κύπρος” της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, στη Βάρη.

Το συγκρότημα του Βλάνιτμιρ Βουγιασίνοβιτς θα πάει πλέον στην Κροατία για τη ρεβάνς (27/4), με στόχο να υπερασπιστεί το +5 και να πάρει το εισιτήριο για την τελική φάση της διοργάνωσης.

Η Βουλιαγμένη πέτυχε ένα εντυπωσιακό 5-0 στην πρώτη περίοδο (με τρία γκολ του Καλογερόπουλου) και προηγήθηκε 5-1, αλλά χρεώθηκε πάρα πολλές ποινές (13 στο πρώτο ημίχρονο!), γεγονός που επέτρεψε στους Κροάτες να ξαναμπούν στο ματς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, από τα πέντε γκολ που σημείωσε η Πριμόριε στα δύο πρώτα οκτάλεπτα, τα τρία ήταν με πέναλτι και άλλο ένα σε επίθεση με τρεις παίκτες παραπάνω, σε μία φάση μάλιστα όπου αποβλήθηκε οριστικά με τρίτη ποινή ο Παπασηφάκης.

Εστω κι έτσι, ο ΝΟΒ ολοκλήρωσε το ημίχρονο με προβάδισμα δύο τερμάτων (7-5), που θα μπορούσε μάλιστα να είναι και μεγαλύτερο, αν ο Μάουρο Τσούμπρανιτς δεν απέκρουε πέναλτι του Χαλυβόπουλου.

Στο τρίτο οκτάλεπτο η Βουλιαγμένη έχασε άλλους δύο παίκτες (Κουρούβανη και Χατζή), αλλά και οι Κροάτες άρχισαν να φορτώνονται με ποινές, κι ενώ είχαν ήδη χάσει από τη δεύτερη περίοδο τον Κρίπα, που απιοβλήθηκε με αντικατάσταση.

Η Ριέκα κατάφερε να πλησιάσει στο γκολ (8-7) με τον Τε Ρίλε, λίγο πριν τελειώσει το τρίτο οκτάλεπτο, αλλά δύο διαδοχικά τέρματα του Γούντχεντ στον παραπάνω έδωσαν… ανάσα στον ΝΟΒ. Στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού, οι παίκτες του Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς είχαν εμφανώς περισσότερες δυνάμεις και ξέφυγαν με διαφορά πέντε γκολ, που τους δίνει μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση στο final-4.

Τα οκτάλεπτα: 5-2, 2-3, 2-2, 5-2

Διαιτητές: Ράκοβιτς (Σερβία), Μπουρζ (Γαλλία)

Οι συνθέσεις:

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς): Τζωρτζάτος, Χαλυβόπουλος 1, Σπάχιτς 1, Καλογερόπουλος 5, Αλμύρας 1, Ούμποβιτς 1, Παπασηφάκης 1, Γούντχεντ 4, Καστρινάκης, Καπότσης, Κουρούβανης, Χατζής Ανδρεάδης

ΠΡΙΜΟΡΙΕ ΡΙΕΚΑ (Ιγκόρ Χίνιτς): Μ. Τσούμπρανιτς, Μπάμπιτς, Κάντιβετς, Τόντσινιτς, Μπρούμπνιακ, Μπργκούλιαν, Ν. Τσούμπρανιτς 3, Μπάμπιτς, Μπούρμπουραν, Τε Ρίλε 4, Κρίπα 1, Πάπαριτς 1, Γιούριτς

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΆλμα παραμονής από την Έμπολι
Επόμενο άρθροΙσραήλ: Μεγάλη κινητοποίηση εναντίον του Μπενιαμίν Νετανιάχου έπειτα από έξι μήνες πολέμου