Σε μία ιστορική απόφαση προέβη η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Σουηδίας, αναθέτοντας το τιμόνι της Εθνικής Ομάδας στον Δανό, Γιόν Νταλ Τόμασον, ο οποίος θα γίνει ο πρώτος ξένος προπονητής στην Ιστορία της σουηδικής ομάδας.

Ο Τόμασον που παραιτήθηκε πρόσφατα από τη θέση του προπονητή της Μπλάκμπερν, υπέγραψε διετές συμβόλαιο που το οποίο καλύπτει τη σειρά των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026, το οποίο θα επεκταθεί αυτόματα, εφόσον η Σουηδία προκριθεί στα τελικά.

«Ανυπομονώ πολύ να ξεκινήσω αυτή τη σπουδαία αποστολή και να συναντήσω τους φιλάθλους, τους παίκτες και φυσικά τα Μέσα Ενημέρωσης στη Σουηδία. Και να μπορώ να σκέφτομαι, να μιλάω και να ονειρεύομαι με το μπλε και το κίτρινο» τόνισε ο 47χρονος τεχνικός

Ο Τόμασον ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα ως βοηθός στην Εθνική Δανίας, στη συνέχεια έμεινε για μία χρονιά (2020/21) στον πάγκο της σουηδικής Μάλμε, ενώ από το 2022 μέχρι το 2024 ήταν στην Μπλάκμπερν.

Σαν ποδοσφαιριστής έπαιξε σε 112 αγώνες με την Εθνική Ομάδα της Δανίας και παίρνει την… σκυτάλη από τον Γιάνε Άντερσον, ο οποίος απέτυχε να οδηγήσει τους Σουηδούς στο Euro 2024, καθώς τερμάτισαν 3οι στον όμιλό τους πίσω από το Βέλγιο και την Αυστρία.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΕρντογάν: «Χωρίς καθυστέρηση», αλλά όχι σύντομα, η επίσκεψη Πούτιν
Επόμενο άρθροΟυκρανία: Ο Ζελένσκι θεωρεί αδιανόητο ότι ο Τραμπ είναι με το μέρος του Πούτιν