Τον τελευταίο εντός έδρας αγώνα της στα προκριματικά του EURO 2024 δίνει σήμερα (3/4, 18:00, ERTSports 2) η Εθνική ομάδα χάντμπολ των γυναικών.

Το σύνολο του Παναγιώτη Μεσσήνη υποδέχεται την Κροατία στο ΔΑΚ Λευκόβρυσης Κοζάνης, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής για τον 1ο όμιλο, και θα διεκδικήσει τις πιθανότητες που του αναλογούν για να εξασφαλίσει την πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης. Υπενθυμίζεται ότι στην τελική φάση του EURO 2024 προκρίνονται οι πρώτες δύο ομάδες από τους οκτώ ομίλους της προκριματικής φάσης, καθώς και οι τέσσερις καλύτεροι τρίτοι από όλα τα γκρουπ. Για τον προσδιορισμό των καλύτερων τρίτων δεν υπολογίζονται τα παιχνίδια εναντίον των ομάδων που θα καταταγούν τελευταίες στον όμιλο.

Έτσι, η εθνική, η οποία εξασφάλισε την τρίτη θέση στο γκρουπ μετά τις δύο νίκες της επί της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης, θα προσπαθήσει να κάνει την… υπέρβαση κόντρα σε Κροατία και Ρουμανία, προκειμένου να «σφραγίσει» ένα από τα «εισιτήρια» που θα πάρουν οι καλύτεροι τρίτοι των οκτώ ομίλων της προκριματικής φάσης. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει η εθνική, η οποία δεν έχει προκριθεί ποτέ σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης, να πάρει θετικό αποτέλεσμα σε ένα από τα δύο παιχνίδια ή, εφόσον γνωρίσει δύο ήττες, να χάσει με μικρή διαφορά, προκειμένου να διεκδικήσει στη διαφορά τερμάτων την πρόκριση. Αυτή τη στιγμή η εθνική μετράει δύο ήττες στα παιχνίδια της με Κροατία και Ρουμανία, ενώ έχει -22 στη διαφορά τερμάτων (42-64). Πάντως, το έργο της εθνικής είναι πολύ δύσκολο κόντρα στη «Χρβάτσκα», η οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2020, ενώ, εάν οι Βαλκάνιες νικήσουν την εθνική, «κλειδώνουν» και μαθηματικά την πρόκριση στα τελικά του EURO 2024.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αθλήτριες της εθνικής χάντμπολ κάνουν «Άλμα Ζωής» και δίνουν «Όραμα Ελπίδας», σκοράροντας με αντίπαλο τον καρκίνο στον αγώνα με την Κροατία. Έτσι, κάθε γκολ που θα σημειώνει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στην αναμέτρηση, θα ενισχύει οικονομικά τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής», μέσω ειδικής συμφωνίας που υπάρχει με την ΟΧΕ. Παράλληλα, εκπρόσωποι από το Σωματείο «Σύλλογος Όραμα Ελπίδας» θα βρίσκονται στην είσοδο του ΔΑΚ Λευκόβρυσης Κοζάνης για ενημέρωση και εγγραφές νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών, ενισχύοντας το σπουδαίο έργο που επιτελείται μέσω της «Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών».

Την αναμέτρηση της εθνικής με την Κροατία θα διαιτητεύσουν οι Ντόριαν Σίρμπου και Βίκτορ Σέρντιουτς από τη Μολδαβία. Στο μεταξύ, η Βοσνία/Ερζεγοβίνη υποδέχεται (3/4, 21:00) τη Ρουμανία στην πόλη Καζίν, στην αναμέτρηση με την οποία θα ολοκληρωθεί η 5η αγωνιστική.

Το EURO 2024 είναι το πρώτο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα γυναικών στην Ιστορία που θα διεξαχθεί με 24 ομάδες. Την τελική φάση θα συνδιοργανώσουν Αυστρία, Ουγγαρία και Ελβετία το διάστημα 28 Νοεμβρίου-15 Δεκεμβρίου 2024, ενώ, εκτός από τις τρεις «οικοδέσποινες», απευθείας στα τελικά έχει προκριθεί και η -κάτοχος του τροπαίου- Νορβηγία.

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου της προκριματικής φάσης για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα χάντμπολ των γυναικών έχει ως εξής:

ΑΓ. Ν-Ι-Η ΤΕΡΜΑΤΑ Β.

Ρουμανία 4 4-0-0 132-85 8 –Προκρίθηκε στην τελική φάση–

Κροατία 4 2-0-2 110-90 4

ΕΛΛΑΔΑ 4 2-0-2 93-109 4

Βοσνία/Ερζεγοβίνη 4 0-0-4 80-131 0

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΒόλος: Καίνε υπολείμματα καλλιεργειών χωρίς να τηρούν μέτρα – Πρόστιμα από την Πυροσβεστική
Επόμενο άρθροΗ Νένα Μεντή για τον θάνατο του πρώτου της συζύγου: «Άρχιζα να ντύνομαι με τα ρούχα του»