«Αναβάθμιση και σύγχρονη υγεία, δεν συνάδουν με τις προτεραιότητες, ούτε τις αποφάσεις που λαμβάνει η Κυβέρνηση», επισημαίνει σε επιστολή του στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, Χρήστος Βενέτης. Στην επιστολή του ισχυρίζεται πως υπάρχει «απόλυτη αντίφαση μεταξύ λόγων, πράξεων, ρεαλισμού , αναγκών και κυβερνητικής πραγματικότητας».

Η επιστολή του Χρ. Βενέτη αναφέρει:

«…Αναβάθμιση και σύγχρονη υγεία σημαίνει:

1. Πλήρης στελέχωση όλων των κλινικών του ΕΣΥ… απαιτούνται μισθοί ανάλογοι του κύρους και της ευθύνης του ιατρικού λειτουργήματος (τουλάχιστον ανάλογοι των δικαστικών και στο μέσο όρο της Ευρωπαϊκής ´Ένωσης) και ωράριο 40 ωρών την εβδομάδα… Επιπλέον αποφεύγεται η εργασιακή εξάντλησή τους…

2. Υγειονομικός χάρτης της χώρας. Με επιδημιολογικές μελέτες συνεχής καταγραφή όλων των στατιστικών παραμέτρων…

3. Αναμόρφωση των οργανισμών των Νοσοκομείων της χώρας σύμφωνα με τον υγειονομικό χάρτη και συνεχής υποχρεωτική  επικαιροποίηση τους (ανά 5ετία).

4. Οργανωμένες υπηρεσίες σύγχρονης τηλεϊατρικής ώστε σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια να παρέχονται ισότιμες, υψηλού επιπέδου υγειονομικές υπηρεσίες περίθαλψης.

5. Σύγχρονος εξοπλισμός των Νοσοκομείων που θα λειτουργούν και ως διεθνή εκπαιδευτικά κέντρα για τις νέες τεχνολογίες και τις εξελίξεις της ιατρικής. Επίσης να έχουν τη δυνατότητα να υποδέχονται και ασθενείς από το εξωτερικό…

Αντ´αυτών με λύπη ακούμε ότι:

1. Δεν υπάρχουν χρήματα για αύξηση μισθών στους γιατρούς…

2. Νομοθετούνται τα απογευματινά χειρουργεία  στο ΕΣΥ ώστε οι γιατροί να συμπληρώσουν το πενιχρό εισόδημά τους (το προτελευταίο στην ΕΕ με τελευταία πολύ λίγο πιο κάτω τη Βουλγαρία) πέραν του εξαντλητικού ωραρίου εργασίας τους…

3. Δεν υπάρχει πρόβλεψη για σύγχρονο εξοπλισμό στα Νοσοκομεία και για τη συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση.

4. Δεν εφαρμόζονται, δεν επικαιροποιούνται και δεν ελέγχονται τα προγράμματα εκπαίδευσης των ειδικευομένων και αυτό τους οδηγεί σε ιατρική μετανάστευση (braidrain).

Η συμμετοχή των νοσοκομειακών γιατρών στα απογευματινά χειρουργεία και στα ιδιωτικά ιατρεία, κέντρα, κλινικές και εταιρείες ΔΕΝ αποτελεί απόδειξη επιτυχίας και αποδοχής του νομοθετήματός σας, αλλά απόδειξη της εξαθλίωσής τους. 

Οι νοσοκομειακοί γιατροί για να βελτιώσουν το ανεπαρκές εισόδημά τους  στις σύγχρονες απαιτήσεις της ζωής και στην ακρίβεια, εξωθούνται σε αδιάλειπτη, πέραν κάθε εργασιακού ορίου εργασία…

Είναι προφανές επίσης ότι με τα αμειβόμενα απογευματινά χειρουργεία παραβιάζεται και η ανθρώπινη θεμελιώδης αξία της ισότιμης και ανεμπόδιστης πρόσβασης στην υγεία, το βασικότερο αγαθό της ζωής.

Ελπίζοντας σε επανεκτίμηση της κατάστασης στο ΕΣΥ και στην πολιτική γενναιότητα της αλλαγής κατεύθυνσης, ώστε το ΕΣΥ να γίνει ελκυστικό για όλους τους γιατρούς και αποτελεσματικό για όλους τους ασθενείς, είμαστε στη διάθεσή σας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΒραζιλία: Η απόφαση του δικαστηρίου είναι να οδηγηθεί άμεσα στην φυλακή ο Ρομπίνιο
Επόμενο άρθροΕνδιαφέρον από την Αμερική για τον Ζιρού