Την άμεση παρέμβαση των Υφυπουργών Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρ. Τριαντόπουλου και Υποδομών και Μεταφορών Νικ. Ταχιάου ζητά με έγγραφό του ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχ. Μιτζικός, προκειμένου να συνεχιστούν απρόσκοπτα και όσο το δυνατόν ταχύτερα οι εργασίες αποκατάστασης της πρόσβασης στη Γέφυρα του ρέματος “Μπελεγρίνο”.

Ο κ. Μιτζικός τονίζει-μεταξύ άλλων- πως “παρόλο, που ο Δήμος Νοτίου Πηλίου είχε αποφασιστεί να είναι ο αποκλειστικά υπεύθυνος για τα έργα αποκατάστασης της πρόσβασης στη Γέφυρα του ρέματος “Μπελεγρίνο” και των συνοδών έργων προστασίας αυτής, μετά τις τελευταίες ενέργειες της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη συγκεκριμένη θέση, αναγκαζόμαστε να σας ενημερώσουμε πως ο Δήμος Νοτίου Πηλίου δεν μπορεί αντικειμενικά , κάτω από αυτές τις συνθήκες , να συνεχίσει τις εργασίες αποκατάστασης της πρόσβασης στη Γέφυρα του ρέματος “Μπελεγρίνο””.

Σημειώνεται, πως στόχος του Δήμου Νοτίου Πηλίου ήταν η απρόσκοπτη και όσο το δυνατόν συντομότερη αποκατάσταση της πρόσβασης στη συγκεκριμένη γέφυρα , δεδομένου την αρχική εκδήλωση αδυναμίας εκτέλεσης του έργου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Έτσι αποφασίστηκε στη σύσκεψη στις 7/3/24 στο Δημαρχείο Νοτίου Πηλίου, παρουσία του Υφυπουργού Υποδομών Νικ. Ταχιάου, ο Δήμος Νοτίου Πηλίου να είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος για την εκτέλεση του έργου, καθώς ο Δήμος θα είναι εφεξής υπεύθυνος και για τυχόν επιπλέον μελέτες ελέγχου επάρκειας, που ενδέχεται να απαιτηθούν και για τα συνοδά έργα προστασίας της γέφυρας.

Ωστόσο, “στις 26/3/24 εμφανίστηκαν μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο σημείο του έργου παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη ΠΕΜΣ Άννας-Μαρίας Παπαδημητρίου και υπηρεσιακών παραγόντων, τα οποία άρχισαν να εκτελούν εργασίες στη θέση της γέφυρας, χωρίς προηγουμένως να έχει ενημερωθεί σχετικά ο Δήμος.

Επιπλέον εκ μέρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας υπήρξε όχληση για διακοπή εργασιών, με την απειλή αστυνομικής παρέμβασης, του εγκατεστημένου συνεργείου από τον Δήμο , που αποκαθιστά τις ζημιές που υπέστησαν οι παρόχθιοι δρόμοι του ρέματος “Μπελεγρίνο” το οποίο ανέλαβε άμεσα και την εκτέλεση του προαναφερόμενου έργου, ώστε να ολοκληρωθεί σε έναν μήνα”.

Η Γέφυρα του ρέματος “Μπελεγρίνο” είναι ένα έργο υψίστης προτεραιότητας για την καθημερινή διαβίωση των δημοτών αλλά και των επισκεπτών και για το λόγο αυτό ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχ. Μιτζικός, ζητά να συνεχιστούν απρόσκοπτα και όσο το δυνατόν ταχύτερα οι εργασίες για να ολοκληρωθούν μέχρι το Πάσχα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΒουλή: Ολοκληρώνεται η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας – Σήμερα η ομιλία Μητσοτάκη
Επόμενο άρθρο1η Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας