Σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ, Άγγελος Δανιήλ αναφέρθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson, τονίζοντας πως μέχρι τις 15 Απριλίου θα πρέπει να έχουν παρθεί οι τελικές αποφάσεις αναφορικά με το γήπεδο που θα γίνει ο καταληκτικός αγώνας της διοργάνωσης ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Άγγελου Δανιήλ στο « Metropolis».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής: «Όλη η προσπάθεια που έχει γίνει στο κομμάτι της Γ’ Εθνικής ήταν σε αυτή την κατεύθυνση, τόσο με την αναδιάρθρωση των ομίλων, όσο με τα μπαράζ με τους πρωταθλητές των Ενώσεων. Έχουμε δείξει την σοβαρότητα με την οποία πρέπει να αντιμετωπίζεται αυτό το πρωτάθλημα. Γιατί πρέπει να υπάρχει ένας σκοπός.

Η Επιτροπή μας θα ανανεωθεί στις εκλογές και θέλουμε να αφήσουμε μία παρακαταθήκη. Χωρίς ίχνος σωβινισμού πρέπει σταδιακά το πρωτάθλημα να γίνει αμιγώς ελληνικό και να δούμε και την υποχρεωτικότητα με τις ηλικίες στην βασική ενδεκάδα, για να ξαναδούμε Έλληνες παίκτες στην Stoiximan Super League. Πλέον είναι ένα πρωτάθλημα με πολύ ανταγωνισμό και 34 αγωνιστικές. Όμως, στην επόμενη προκήρυξη πρέπει να δούμε πώς θα βοηθήσουμε και τον Έλληνα ποδοσφαιριστή».

 Για τους μισθούς στην κατηγορία: «Είναι ερασιτεχνικό πρωτάθλημα. Οι ομάδες της Γ’ Εθνικής πρέπει να φύγουν από την λογική των μπάτζετ με μονοετή συμβόλαια πρώην επαγγελματιών παικτών, μόνο και μόνο για να σωθούν. Βλέπουν το δέντρο και όχι το δάσος. Το δάσος είναι οι Ακαδημίες και πώς θα παράξουνε παίκτες για να τους πουλήσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν γίνεται αν δεν βγάζουν ποδοσφαιριστές να κάνουν υψηλά μπάτζετ. Το βασικό με την ολιστική μελέτη είναι ότι μας κατατάσσουν μαζί με την Πορτογαλία και το Βέλγιο. Εκεί οι ομάδες έχουν ως βασικό στόχο να παράγουν παίκτες. Εμείς προσπαθούμε να χτίσουμε ομάδες σε ένα καλοκαίρι. Χρειάζεται υπομονή και επιμονή».

Για την έδρα του τελικού Κυπέλλου: «Κανείς δεν πιστεύει ότι ένας τελικός κεκλεισμένων των θυρών θα είναι το ιδανικό. Πρέπει κάποια στιγμή, όμως, να δούμε αν είμαστε έτοιμοι. Με τις εγκαταστάσεις που έχουμε είναι ασφαλής ένας τελικός με κόσμο; Μόνο 12 γήπεδα υπάρχουν με προϋποθέσεις για να φιλοξενήσουν αυτή την στιγμή ένας ματς σαν τον τελικό κυπέλλου.

Πείτε μου ένα γήπεδο προδιαγραφών UEFA… Υπάρχει, πλέον, δέσμευση ότι μέχρι τις 17 θα πρέπει να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο, οπότε μέχρι τις 15 Απριλίου θα υπάρχουν οι τελικές αποφάσεις. Θα έπρεπε να υπάρχει ένα γήπεδο από την αρχή που πάντα θα γίνεται ο τελικός. Όπως το Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου στη Γερμανία. Ακόμη και όταν πήγε η Χέρτα στον τελικό έπαιξε εκεί, παρότι ήταν έδρα της. Δυστυχώς μιλάμε για μία χώρα πολύ φτωχή σε γηπεδικές υποδομές».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜοναδικός απών ο Στάνκοβιτς – www.ertsports.gr
Επόμενο άρθροΤερίμ: «Να κερδίσουμε για να μείνουμε κοντά στις πρώτες θέσεις»