Επιμέλεια: Δημήτρης Διατσίδης

Ο πρώτος αγώνας της χρονιάς για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross έγινε με καλοκαιρινό καιρό και αρκετά θέματα, παρόλη την υπεράνθρωπη προσπάθεια εθελοντών της Κερκυραϊκής Λέσχης Α.Λ.Μ.ΚΕ., φέρνοντας την ομάδα της Fantic στην κορυφή της MX1 και MX OPEN.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κουζής απόλυτος κυρίαρχος στην ΜΧ1
Λίγο πριν ξεκινήσει ο πρώτος αγώνας της MX1 όλοι είχαν στο μυαλό τους πως θα σταματήσουν τον περσινό Πρωταθλητή Παναγιώτη Κουζή (338) και την Fantic XXF450. Ήδη όμως από τα χρονομετρημένα, ο αναβάτης της Fantic έκανε επίδειξη ισχύος, με χρόνους που έκαναν τον ανταγωνισμό να αναρωτιέται που βρίσκει ο Κουζής τα δευτερόλεπτα της διαφοράς από τον 2ο. Το ερώτημα έμεινε αναπάντητο αφού ο «ψηλός» του Ελληνικού MX, κέρδισε με ευκολία το πρώτο σκέλος της χρονιάς στην ΜΧ1 παρότι είχε μια μικρή πτώση στους πρώτους γύρους.
Στο δεύτερο αγώνα δεν άλλαξαν πολλά. Η XXF450 του Κουζή έφτασε 1η στη στροφή μετά την εκκίνηση. Στη συνέχεια ο αναβάτης της Fantic άνοιξε τη διαφορά και κανείς δεν κατάφερε να τον απειλήσει μέχρι τον τερματισμό, κατακτώντας έτσι μια άξια και δίκαιη νίκη και στον δεύτερο αγώνα της ημέρας.
Με αυτόν τον τρόπο Κουζής και Fantic ήταν οι μεγάλοι νικητές του διημέρου, χαρίζοντας στους θεατές σεμινάριο οδήγησης στο περίπλοκο τερέν που άλλαζε από βαθιά λάσπη μέχρι «μπετόν» επικαλυμμένο με «γλίτσα» σε μερικά σημεία.

Με άνεση το double o Βαγγελάκος στην Open
Στην κατηγορία MX OPEN ο Δημήτρης Βαγγελάκος (112) και η XXF250 που φορούσε τα νέα κυλινδροπίστονα 310 της Fantic κατάφερε να κυριαρχήσουν με το «καλημέρα» των χρονομετρημένων, με χρόνο ταχύτερο κατά 3 δευτερόλεπτα από τον 2ο.
Στο 1ο σκέλος ο αναβάτης της Fantic έφυγε 5ος και σύντομα πέρασε 1ος. Μετά από μια πτώση έπεσε και πάλι στην 5η θέση αλλά οδήγησε σε καταιγιστικό ρυθμό και σύντομα ήταν και πάλι στην κορυφή. Ο Βαγγελάκος πήρε τελικά την πρώτη νίκη της ημέρας με διαφορά 15 δευτερόλεπτα από τον δεύτερο.
Στον δεύτερο αγώνα της Open ο Βαγγελάκος έκανε τα πράγματα ακόμη πιο εύκολα για τον ίδιο καθώς ξεκαθάρισε από νωρίς την υπόθεση νίκη. Ο αναβάτης της Fantic έφτασε 3ος στην πρώτη στροφή περνώντας με την XXF 310, αφήνοντας πίσω του τους υπόλοιπους 31 αναβάτες, στην ανηφορική ευθεία της Κέρκυρας όπου η «εκκινησιακή» ικανότητα του οδηγού και η ιπποδύναμη έχουν τον 1ο λόγο. Έτσι ο νέος κινητήρας 310 απέδειξε την αξία του απέναντι στα 450 του ανταγωνισμού σε συνθήκες που «διψούν» για ιπποδύναμη. Από εκεί και πέρα ο Βαγγελάκος οδηγώντας με σταθερό ρυθμό κατάφερε να πάρει και τη δεύτερη νίκη της ημέρας έχοντας διαφορά 18 δευτερόλεπτα από τον δεύτερο.

Ταχύτατος αλλά άτυχος ο Καραγιάννης στην ΜΧ2
Για τον Ηλία Καραγιάννη (74) ήταν ένας δύσκολος αγώνας από πολλές απόψεις. Στην εκκίνηση του πρώτου σκέλους έστριψε 4ος αλλά μια άτυχη στιγμή στον πρώτο γύρο (πτώση) τον άφησε στην τελευταία θέση με 5 λεπτά καθυστέρηση. Στη συνέχεια η προσπάθεια του μέχρι το τέλος του σκέλους τον έφερε στην 20 θέση ανάμεσα σε 31 αθλητές. Στο δεύτερο σκέλος ήταν και πάλι άτυχος, αυτή τη φορά παθαίνοντας λάστιχο μόλις στον δεύτερο γύρο με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει τον αγώνα.

Με τον 1ο αγώνα ΜΧ του 2024 πια στα βιβλία της ιστορίας, η αγωνιστική ομάδα της Fantic επικεντρώνεται στην προετοιμασία της για τον 2ο αγώνα του Πανελληνίου πρωταθλήματος στις 7 Απριλίου στα Τρίκαλα και τον 2ο αγώνα motocross που θα γίνει επίσης στα Τρίκαλα στις 13-14 Απριλίου. Πάντα στο πλευρό της αγωνιστικής ομάδας στέκονται η Motomarket με τα εκπληκτικά προϊόντα της Motorex και η Drakos Engineering με τον κορυφαίο εξοπλισμό αναβάτη της FXR Racing.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣυνελήφθη ο Γιοκαρίνης για ενδοοικογενειακή βία
Επόμενο άρθροΠεριστέρι και Προμηθέας ψάχνουν την υπέρβαση εκτός έδρας