Ο Παναθηναϊκός ήταν καταιγιστικός στη Λαμία απέναντι στην ομώνυμη ομάδα, την οποία κέρδισε για δεύτερη συνεχόμενη βδομάδα. Ο Φώτης Ιωαννίδης (2 γκολ, 1 ασίστ) και ο Τάσος Μπακασέτας (2 γκολ, 2 ασίστ) βρέθηκαν σε τρομερή κατάσταση και υπέγραψαν την εντυπωσιακή εμφάνιση. Πλέον, το “τριφύλλι” φιγουράρει στην κορυφή της κατάταξης με 71 πόντους, περιμένοντας τα Άρης-ΑΕΚ και Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ που ακολουθούν.

Ο αγώνας

Στα πρώτα λεπτά ο Παναθηναϊκός είχε την μπάλα στα πόδια του, ήλεγχε το ρυθμό κι επιχειρούσε να βρει τρόπο να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Άπαντες στον “πράσινο” πάγκο… πάγωσαν, όταν ο Μπερνάρ έπεσε στο χορτάρι και αποχώρησε αναγκαστικά στο 22′. Δευτερόλεπτα αργότερα, ο Ιωαννίδης έκανε μία εξαιρετική ενέργεια, τροφοδότησε τον Λημνιό ο οποίος σούταρε με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι, όμως εκεί… πετάχτηκε ο Βέρμπιτς που άνοιξε το σκορ. Μάλιστα, ο Σλοβένος ήταν αυτός που αντικατέστησε τον τραυματία Βραζιλιάνο. Στο 36′ ήρθε νέα μεγάλη ευκαιρία με σουτ του Έλληνα φορ από πλάγια θέση, το οποίο πέρασε οριακά άουτ.

Το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ήταν… καταιγιστικό για τους “πράσινους”. Μόλις στο 54′ ο Ιωαννίδης πέτυχε το πρώτο δικό του τέρμα, με εξαιρετική κεφαλιά μετά από κόρνερ του Μπακασέτα. Τρία λεπτά αργότερα ο Βέρμπιτς έκανε όμορφη ενέργεια από τα αριστερά, γύρισε για τον Λημνιό που νικήθηκε από την αντίπαλη άμυνα, όμως στη συνέχεια πετάχτηκε ο Μπακασέτας και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 4-0. Στο 61′ ο Ιωαννίδης βγήκε ξανά στην πλάτη της άμυνας, δεν σταματήθηκε από Τζανετόπουλο και Κορνέζο, έφτασε απέναντι από τον Κοσέλεφ και εκτέλεσε υποδειγματικά για το πέμπτο γκολ της ομάδας και δεύτερο δικό του.

Ευκαιρίες υπήρχαν και στη συνέχεια, όμως οι “πράσινοι” είχαν φανερά κατεβάσει αρκετές… ταχύτητες. Παράλληλα, ο Τερίμ έκανε και αλλαγές, θέλοντας να προστατέψει παίκτες ενόψει του πολύ κρίσιμου παιχνιδιού που ακολουθεί με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

ΓΚΟΛ: – 23′ Βέρμπιτς, 45′, 57′ Μπακασέτας, 54′, 61′ Ιωαννίδης

Κίτρινη: – 25′ Βέρμπιτς, 75′ Γετνβάι
Κόκκινη:
Δοκάρι: – 23′ Λημνιός

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Βασιλαντωνόπουλος, Κορνέζος (62′ Στάνκο), Τζανετόπουλος, Αμαράλ (46′ Σίντκλεϊ), Νούνιες, Τζανδάρης (62′ Κοντονίκος), Σλίβκα, Λέικ (46′ Μαρτίνες), Τσιλούλης, Μάλτσι (77′ Τσούκαλος)

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Ακαϊντίν (63′ Βιλένα), Γεντβάι, Χουάνκαρ (63′ Μλαντένοβιτς), Τσέριν, Αράο, Μπερνάρ (22′ Βέρμπιτς), Λημνιός, Μπακασέτας (63′ Μαντσίνι), Ιωαννίδης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του διημέρου:

Playouts:

Σάββατο 20 Απριλίου

ΟΦΗ – Βόλος 2-1
Αστέρας Τρίπολης – Παναιτωλικός 0-2
Ατρόμητος – Κηφισιά 1-2

Κυριακή 21 Απριλίου

Πανσερραϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 2-1

Playoffs:

Κυριακή 21 Απριλίου

Λαμία – Παναθηναϊκός 0-5
19:30 Άρης – ΑΕΚ
20:30 Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ

Δείτε τη βαθμολογία της Super League πατώντας εδώ.//Α.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΓ. Σακελλαρίδης: “Το master plan της κυβέρνησης για τη Θεσσαλία δεν καλύπτει τις ανάγκες της περιοχής”
Επόμενο άρθροΚαιρός: Αφρικανική σκόνη, λασποβροχές και… 35άρια από τη νέα βδομάδα