Η θερινή σεζόν είναι προ των πυλών με μια σειρά από δυνατούς αγώνες, που θα γίνουν τον Μάιο και θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τη σύνθεση της ελληνικής ομάδας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης.

Ο “ασημένιος” πρωταθλητής Ευρώπης κλειστού του 2023 στο τριπλούν Νίκος Ανδρικόπουλος και η πρωταθλήτρια των σπριντ Άρτεμις Αναστασίου είναι δύο αθλητές, που έχουν στρέψει την προσοχή τους στην κορυφαία διοργάνωση της Γηραιάς ηπείρου.

Οι δύο αθλητές του Δημήτρη Βασιλικού θα “ανοίξουν” τη σεζόν στις 8 Μαΐου στο Αλεξανδρινό μίτινγκ, μια διοργάνωση που αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον των φίλων του στίβου.

Ο Ανδρικόπουλος θα αγωνιστεί και στο μίτινγκ Βενιζέλεια – Χανιά στις 19 Μαΐου, ενώ αναμένεται να έχει παρουσία και σε κάποια μίτινγκ στο εξωτερικό. Ο αθλητής το χειμώνα είχε καλύτερο άλμα στα 16,25 μ., ενώ το καλοκαίρι θέλει να προσεγγίσει επιδόσεις κοντά στο ατομικό του 16,73 μέτρα.

Στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας θα κάνει τον ντεμπούτο της και η Αναστασίου στα 200 μέτρα. Η αθλήτρια στη συνέχεια θα αγωνιστεί στα Παπαφλέσσεια (12/5), ενώ στις 15 θα συμμετάσχει στα Δρόμεια, όπου θα γίνει το πρώτο τεστ των εθνικών ομάδων 4Χ100 μ. Ανδρών και Γυναικών.

Η αθλήτρια το χειμώνα έκανε καλή σεζόν, αφού βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ τόσο στα 60 μ. με 7.37 και στα 200 μ. με 23.75, επιδόσεις που αφήνουν υποσχέσεις για την πορεία της στη θερινή σεζόν.

«Το καμπ σκυταλοδρομίας πήγε πολύ καλά. Παρότι ακόμη είναι νωρίς στη σεζόν κάναμε πολύ καλές αλλαγές και δείξαμε από νωρίς πως μπορούμε να φτιάξουμε μια καλή ομάδα», είπε η αθλήτρια αναφερόμενη στο καμπ , που ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά. Η Αναστασίου θα ολοκληρώσει τον κύκλο αγώνων πριν το Ευρωπαϊκό στα Βενιζέλεια στις 19 Μαΐου.

Ανδρικόπουλος και Αναστασίου θα διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜεγάλη κατολίσθηση στο Αλεποχώρι – Κλειστός ο δρόμος προς Σχίνο
Επόμενο άρθροΒαλτιμόρη: Συγκλονιστικά ηχητικά ντοκουμέντα – «Μόλις κατέρρευσε ολόκληρη η γέφυρα»