Με τέσσερις ομάδες να βρίσκονται σε απόσταση έξι βαθμών, γίνεται αντιληπτό πως η μάχη για την παραμονή στην κατηγορία έχει… πάρει φωτιά.

Στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των πλέι άουτ του πρωταθλήματος της Super League, που θα διεξαχθεί το Σάββατο, οι δυο παίζουν μεταξύ τους (Παναιτωλικός – Βόλος ΝΠΣ) ενώ οι άλλες δύο έχουν εκτός έδρας αποστολές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Παναιτωλικός πήρε πολύτιμο βαθμό στους «Ζωσιμάδες» και, σε συνδυασμό με τη νίκη επί του Πανσερραϊκού στην πρεμιέρα, πήρε μια ανάσα από την τελευταία δυάδα. Ακόμη πιο αποφασιστικός, όμως, εμφανίζεται στο μίνι πρωτάθλημα ο Βόλος που έχοντας κάνει το 2×2 – νίκη στην Τρίπολη (0-1) και επί της Κηφισιάς (4-1) – ξεκόλλησε από την επικίνδυνη ζώνη.

Η νίκη ισοδυναμεί με… μισή παραμονή, με τα «καναρίνια» να μένουν αήττητα φέτος κόντρα στους Θεσσαλούς (2-0 στο Αγρίνιο τον Οκτώβριο και 1-1 στον Βόλο τον Φλεβάρη).

Για τον ΠΑΣ Γιάννινα περιθώρια δεν υπάρχουν. Οι Ηπειρώτες απέτυχαν να κερδίσουν στα δύο πρώτα παιχνίδια και το -5 από τη σωτηρία φαντάζει… βουνό ενώ υπάρχει και η διοικητική αβεβαιότητα για το μέλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός κι αν πάρουν το «τρίποντο» στο Ηράκλειο. Ωστόσο, στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια ανάμεσα στις δυο ομάδες δεν αναδείχθηκε νικητής (1-1 στο Ηράκλειο το Νοέμβριο και 2-2 στα Γιάννινα τον Φεβρουάριο, φέτος), με τον ΟΦΗ να εμφανίζει σαφώς βελτιωμένο πρόσωπο με τον Τραϊανό Δέλλα στον πάγκο του και να έρχεται από τέσσερα «Χ» στα πέντε πιο πρόσφατα παιχνίδια του.

Το «Χ», σε αντίθεση με τον «Άγιαξ της Ηπείρου» δεν θα… χαλάσει πολύ την Κηφισιά που ταξιδεύει στην Τρίπολη. Η ομάδα των Βορείων Προαστίων, πάντως, καλείται να συνέλθει πνευματικά και αγωνιστικά μετά τη βαριά ήττα στο Πανθεσσαλικό.

Από την άλλη, οι Αρκάδες είναι σε κάκιστη αγωνιστική κατάσταση, έχοντας συμπληρώσει οκτώ ματς μακριά από τη νίκη (0-2-6). Τουλάχιστον, δεν ηττήθηκαν από την Κηφισιά στην κανονική διάρκεια (νίκη 3-1 στην Καισαριανή το Νοέμβριο και 1-1 στην Τρίπολη τον Φλεβάρη).

Στο Περιστέρι, τέλος, Ατρόμητος και Πανσερραϊκός δίνουν έναν, μάλλον αδιάφορο βαθμολογικά, αγώνα. Γι’ αυτό και ίσως η ισοπαλία, που εμφανίστηκε στα δυο ματς της κανονικής διάρκειας (1-1 στο Περιστέρι τον Νοέμβριο και 0-0 στις Σέρρες τον Φλεβάρη) να μη… χαλάσει καμία από τις δυο ομάδες.

Οι γηπεδούχοι του Σάσα Ίλιτς είναι αήττητοι στα πέντε πιο πρόσφατα παιχνίδια τους, κερδίζοντας εντός και φέρνοντας ισοπαλία εκτός. Οι δε φιλοξενούμενοι του Πάμπλο Γκαρσία στα τέσσερα τελευταία το πηγαίνουν… νίκη εντός και ήττα εκτός.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής των Play Out:

Σάββατο 6 Απριλίου 2024

17:00  Ατρόμητος – Πανσερραϊκός Novasports 2

19:30 Αστέρας Τρίπολης – Κηφισιά Novasports Prime 

19:30 Παναιτωλικός – Βόλος ΝΠΣ Cosmote Sport 2

20:00 ΟΦΗ – ΠΑΣ Γιάννινα Cosmote Sport 1 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠρεμιέρα με νίκη για την Εθνική
Επόμενο άρθροΑκρίτα για εξώδικο Μαρέβας Μητσοτάκη: Θα τα πούμε στα δικαστήρια