Σε θρίαμβο εξελίσσονται για τον Εκρέμ Ιμάμογλου οι δημοτικές εκλογές στη γείτονα χώρα. Ο απερχόμενος δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης και υποψήφιος του CHP της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας αποσπά το 50% των ψήφων στα αποτελέσματα της αναμέτρησης για την Κωνσταντινούπολη.

Συγκεκριμένα, με καταμετρημένο το 41,42% των ψήφων, ο Εκρέμ Ιμάμογλου λαμβάνει ποσοστό 50%, έναντι 41,25% που καταγράφει ο Μουράτ Κουρούμ του ΑΚΡ. Αναμενόμενα, ο Εκρέμ Ιμάμογλου προχώρησε σε μια πρώτη δήλωση κατά την οποία εξέφρασε την ικανοποίησή του για το πώς διαμορφώνεται η εικόνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα αυτή τη στιγμή και τα παρακολουθούμε με αγωνία. Έχουμε πολύ καλή ομάδα και ένα πολύ καλό σύστημα παρακολούθησης των αποτελεσμάτων. Η εικόνα που έχουμε ικανοποιεί πολύ, αλλά δεν πρέπει να μιλάμε πριν να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα από τον δήμο», ανέφερε ο Ιμάμογλου.

Δείτε live τα αποτελέσματα:

 

Ο εκλεκτός του Ρετζέπ Ερντογάν, Μουράτ Κουρούμ, βρίσκεται στο 41,25% γεγονός το οποίο ερμηνεύεται ως μια μεγάλη ήττα του Τούρκου προέδρου, που ήλπιζε να πάρει πίσω τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η αντιπολίτευση έχει προβάδισμα έναντι του κόμματος του Ερντογάν στις τρεις μεγαλύτερες πόλεις της Τουρκίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Άγκυρα, ο δήμαρχος Μανσούρ Γιαβάς δείχνει ότι επανεκλέγεται κερδίζοντας 57,81% των ψήφων έναντι 34,53% του αντιπάλου του, Τουργκούτ Αλτιντόκ, με το 24,89% των ψήφων καταμετρημένο.

Στη Σμύρνη, ο Τσεμίλ Τουντσάι έχει προβάδισμα με 47,89% έναντι 37,19% του Χαμζά Μουντέν, με 47,26% καταμετρημένο.

Η γενική εικόνα μέχρι στιγμής

Το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ χάνει και στην Επικράτεια, καθώς στο 52% των ψήφων συγκεντρώνει ποσοστό 36,8% έναντι 37,84% που συγκεντρώνει το Λαϊκό Ρεπουμλπικανικό Κόμμα.

Η αντιπολίτευση έχει πάρει κεφάλι στη δυτική Τουρκία και τα μεγάλα αστικά κέντρα, ενώ το κυβερνών κόμμα διατηρεί τις δυνάμεις του στην ενδοχώρα.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚαστρίτης: «Είμαστε χαρούμενοι για την σημερινή προσπάθεια» (video)
Επόμενο άρθροΤεράστια εμφάνιση για την Καρδίτσα στο Λαύριο