Σπυριδωνία Κρανιώτη

Η Βέρα Μακρομαρίδου είναι μια νέα και ταλαντούχα ηθοποιός που, έχει ήδη στο ενεργητικό της αρκετές και ενδιαφέρουσες θεατρικές παραστάσεις, στις οποίες έχει ξεχωρίσει. Το τηλεοπτικό κοινό την πρωτογνώρισε στη σειρά του Mega «Κλεμμένα Όνειρα», ωστόσο την αγάπησε ως «Άσπα» μέσα από την τελευταία της τηλεοπτική δουλειά, τον «Σασμό» στον Alpha.

Αυτή την περίοδο η χαρισματική καλλιτέχνις πρωταγωνιστεί στην ενδιαφέρουσα παράσταση «Mengele» σε σκηνοθεσία Αναστασίας Κουμίδου στο Θέατρο NOŪS.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σε μια ώρα και 15 λεπτά δεν υποδύομαι έναν ρόλο αλλά αλλάζω, “μπαινοβγαίνω” στα παπούτσια πότε της Εβραιοπούλας Εσθήρ Κοέν και πότε ενός σύγχρονου κοριτσιού» αναφέρει μεταξύ άλλων η Βέρα Μακρομαρίδου στη Ζούγκλα και συμπληρώνει: «Τα όνειρα οφείλουν να μην είναι ταπεινά άρα: βραβείο Καρφίτσα Μελίνας Μερκούρη, Αριστοφάνης στην Επίδαυρο και Netflix».

Η αξιόλογη καλλιτέχνις σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στη Ζούγκλα μίλησε για την παράσταση «Mengele», τις συνεργασίες της, αλλά και για την εμπειρία της από τη συμμετοχή της στην επιτυχημένη σειρά «Σασμός».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πείτε μας λίγα λόγια για την παράσταση «Mengele»

Είναι μια παράσταση που ακροβατεί ανάμεσα στο ψυχολογικό θρίλερ και το πολιτικό θέατρο. Ένα πολύ ωραίο κείμενο του Θανάση Τριαρίδη, μια ατμοσφαιρική σκηνοθεσία της Αναστασίας Κουμίδου στο black box του Θεάτρου Νους και δύο ήρωες που αναμετριούνται με τα όριά τους και με το πού βρίσκεται η αλήθεια και πού το παιχνίδι ανάμεσα τους…

Τι σας γοήτευσε στο συγκεκριμένο έργο του Θανάση Τριαρίδη;

Το έργο του Θανάση Τριαρίδη με γοήτευσε γιατί ενώ στο προσκήνιο της πλοκής τοποθετεί μια ερωτική ιστορία μιας γυναίκας και ενός άντρα που βρέθηκαν μαζί τυχαία στο ίδιο βαγόνι του τρένου, σιγά σιγά καταλαβαίνουμε ότι δεν θέλει να πει μόνο αυτό. Η ιστορική αναφορά στον 2ο παγκόσμιο πόλεμο και συγκεκριμένα στον γιατρό των Ναζί Γιόζεφ Μένγκελε κάνει το έργο πιο βαθύ, σκληρό και καταγγελτικό. Τα βάζει με τη σύγχρονη Ιστορία, ενώ ένα αρρωστημένο ερωτικό παιχνίδι μυαλού συνεχίζει να παίζεται ως το τέλος ανάμεσα στους δύο ήρωες του έργου.

Μιλήστε μας για τον ρόλο σας. Τι σας δυσκόλεψε περισσότερο και τι σας συγκινεί σε αυτόν;

Με δυσκόλεψε ότι μέσα σε μια ώρα και 15 λεπτά δεν υποδύομαι έναν ρόλο αλλά αλλάζω, «μπαινοβγαίνω» στα παπούτσια πότε της Εβραιοπούλας Εσθήρ Κοέν και πότε ενός σύγχρονου κοριτσιού. Με συγκινεί ιδιαίτερα το κομμάτι του Ολοκαυτώματος των Εβραίων και θα ήθελα να έχω περισσότερες προσλαμβάνουσες από αυτό εγκυκλοπαιδικά.

Έχετε κοινά στοιχεία με την ηρωίδα που υποδύεστε;

Όπως συμβαίνει συνήθως ο τρόπος που εκφράζεται και κινείται μέσα στον χώρο τείνει να μοιάζει με τον δικό μου και αντίστροφα, κατά τα αλλά δεν νομίζω ότι έχουμε άλλα κοινά.

Yπάρχει κάποια φράση του έργου ή του ρόλου σας που σας συγκινεί ιδιαίτερα;

«Οι άνθρωποι είναι πλασμένοι για να περιμένουν»

Ποια η εμπειρία σας από τη συνεργασία σας με την Αναστασία Κουμίδου και τον Λυκούργο Μπάδρα;

Με τον Λυκούργο γνωριζόμαστε χρόνια και είναι η 3η φορά που βρισκόμαστε μαζί στη σκηνή, οπότε ήξερα τι χημεία έχουμε. Την Αναστασία δεν τη γνώριζα και όλα έδειξαν ότι μπορούμε να ταυτιστούμε, να συμπορευτούμε και να συνδημιουργήσουμε. Περάσαμε πολύ ωραία στις πρόβες και τώρα απολαμβάνομε το αποτέλεσμα.

Μπορεί τελικά το θέατρο, μέσα από κείμενα όπως το συγκεκριμένο, να μας βοηθήσει να αποκτήσουμε ενσυναίσθηση και να βελτιωθεί ο τρόπος με τον οποίο βλέπουμε τους άλλους;

Αυτό ελπίζουμε και πιστεύουμε για κάθε μορφή τέχνης και ειδικά για τέτοιου είδους θεατρικά κείμενα, όπως το «Mengele». Για εμένα αυτός είναι ο λόγος ύπαρξης του θεάτρου. Να καταφέρει να μας μετατοπίσει.

Ποιες στιγμές και συνεργασίες σας ξεχωρίζετε;

Θεατρικά θα ξεχώριζα το «Αλμανάκ» της Μαριάννας Κάλμπαρη που ανέβηκε το 2016 στο Studio Μαυρομιχάλη, σε παραγωγή εξ ολοκλήρου των 9 ανθρώπων που παίζαμε και ήμασταν φίλοι καλοί πριν και μετά από αυτό. Αλλιώς το πονάς όταν το έχεις δημιουργήσει μόνος σου σε όλα τα πεδία. Ήταν μια παράσταση που πιστέψαμε, είχε κοινούς στόχους και κοινό παρονομαστή, κάτι που σπάνια συμβαίνει. Τηλεοπτικά, φυσικά, ξεχωρίζω τον Σασμό και όλους τους ανθρώπους που δουλέψαμε μαζί.

Μιλήστε μας για την εμπειρία σας από τη συμμετοχή σας στην επιτυχημένη σειρά «Σασμός». Πώς νιώθετε για αυτή τη συνεργασία και πόσο άλλαξε τη ζωή σας;

Ήταν μια ευτυχής συγκυρία, μια άρτια δουλειά που πέρασα υπέροχα, με έμαθε πολλά και μου έδωσε μια αναγνωρισιμότητα σχεδόν απαραίτητη για τη δουλειά μας. Εκτίμησα βαθύτατα όσους εργάστηκαν και εργάζονται ακόμα για αυτό.

Τι σας αρέσει να κάνετε όταν δεν εργάζεστε;

Εκδρομές!

Υπάρχει κάτι που ονειρεύεστε διακαώς;

Να πάω στο πιο εξωτικό μέρος του κόσμου για 20 μέρες.

Από που αντλείτε για να είστε καλά στην καθημερινότητα σας;

Από τους αγαπημένους μου ανθρώπους, τα σκυλάκια μου, τη φύση, την τέχνη και τα γλυκά.

Τι ονειρεύεστε για την καλλιτεχνική σας διαδρομή;

Τα όνειρα οφείλουν να μην είναι ταπεινά άρα: βραβείο Καρφίτσα Μελίνας Μερκούρη, Αριστοφάνης στην Επίδαυρο και Netflix.

Ετοιμάζετε κάτι άλλο;

Βρίσκομαι σε συζητήσεις για την επόμενη σεζόν αλλά δεν είναι κάτι ανακοινώσιμο.

Info

Ερμηνεία: Λυκούργος Μπάδρας, Βέρα Μακρομαρίδου

Παραστάσεις: Από Τετάρτη 13 Μαρτίου

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Τετάρτη & Πέμπτη στις 21:00

Θέατρο NOŪS

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΔημοσιογραφικά Βραβεία και Απονομές στην εκδήλωση του ΠΣΑΤ
Επόμενο άρθροΜαρινάκης: Η Κυβέρνηση έχει μία ενιαία φωνή και μια λογική αλήθειας απέναντι στους πολίτες