Υπάρχει τελικά μαγικό ραβδί; Αν υπήρχε, σίγουρα θα το κρατούσε στα χέρια του ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, που πέτυχε μέσα σε οχτώ ημέρες αυτό που κανείς δεν πίστευε: Πρόκριση επί της Φερεντσβάρος με δύο νίκες και χωρίς ο Ολυμπιακός να δεχθεί γκολ και ενδιάμεσα θρίαμβος με τέσσερα γκολ στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ.

Δεν ήταν απλά το ιδανικό σενάριο για τους «ερυθρόλευκους», αλλά ονειρικό.

Κι όμως, όλα αυτά ήρθαν τελικά φυσιολογικά, όσο κι αν κανείς δεν μπορούσε να το περιμένει. Ο έμπειρος Βάσκος προπονητής με απλά λόγια και συγκεκριμένη τακτική κατάφερε σε χρόνο ρεκόρ να περάσει τη δική του φιλοσοφία και να παρουσιάσει στο γήπεδο μία ομάδα που δεν είχε καμία σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Όχι με αυτήν που παρέλαβε, διότι ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος έστρωσε το έδαφος στις λίγες ημέρες που μεσολάβησαν μέχρι να πιάσει δουλειά ο Μεντιλίμπαρ και γι’ αυτό ο Βάσκος ζήτησε να μείνει ως συνεργάτης του. Το υλικό υπήρχε. Ο Ολυμπιακός είχε καλούς παίκτες, αλλά δεν είχε καθοδήγηση. Αυτήν πρόσφερε ο έμπειρος προπονητής του. Βρήκε αμέσως το κατάλληλο σχήμα, ανέβασε την ομάδα του για να πιέζει ψηλά και όχι να περιμένει τον αντίπαλο, με τον κίνδυνο να δέχεται πιο εύκολα φάσεις και καθημερινά δουλεύει για να βελτιώνει ατομικά τους παίκτες του. Η διαφορά μέσα σε λίγες ημέρες είναι τόσο εντυπωσιακή και συνολικά και ατομικά.

Ο Ολυμπιακός δεν δέχθηκε σε δύο ευρωπαϊκά ματς γκολ, πήρε ντέρμπι κορυφής με εμφατικό τρόπο, πάνω από όλα όμως ο Μεντιλίμπαρ έδωσε ξανά τη χαρά και στον κόσμο. Την πίστη ότι κάτι καλό δημιουργείται και έχει προοπτική. Την έδωσε και στους ίδιους τους παίκτες του, που απολαμβάνουν το ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός είχε καλούς παίκτες και στο διάστημα που δεν έπαιρνε αποτελέσματα και πολλές φορές έδειχνε να μην ξέρει τι θα κάνει στο γήπεδο. Αλλά και για άλλη μία φορά στη δύσκολη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου πήρε παίκτες που τον έχουν ανεβάσει. Ο Κάρμο έκανε αμέσως τη διαφορά στην άμυνα, το ίδιο και οι Τσικίνιο, Όρτα στη μεσαία γραμμή.

Ο Μεντιλίμπαρ κατάφερε μέσα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες να παρουσιάζει στο γήπεδο μία άλλη ομάδα, να φέρει τη χαρά στα αποδυτήρια, αλλά και να «ζεστάνει» τον κόσμο. Τα σημαντικότερα της βραδιάς στην Βουδαπέστη ίσως έγιναν μετά τη λήξη του αγώνα. Πρώτα, όταν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού τραγούδησαν στην εξέδρα «έτσι ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό» και στη συνέχεια, στο τέλος της συνέντευξης Τύπου όταν ο Βάσκος προπονητής είπε ότι θα ήθελε να ζήσει όσα πέτυχε στον Πειραιά ο καλός φίλος του Ερνέστο Βαλβέρδε, δείχνοντας πολύ νωρίς τη διάθεση να μείνει στη χώρα μας και μετά το καλοκαίρι…

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΕπίδομα Παιδιού: Ανοίγει στις 26 Φεβρουαρίου η πλατφόρμα Α21 για υποβολή αιτήσεων
Επόμενο άρθροH Air France-KLM και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ανακοινώνουν τους νικητές του Διαγωνισμού Ανακύκλωσης «Recycle, Drive & Fly»