Έκτακτες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σημειώνονται σήμερα Παρασκευή (29/3) σε τρεις περιοχές της Ουκρανίας, μετά τις ρωσικές μαζικές επιθέσεις, που έγιναν τη νύχτα με στόχο το ενεργειακό δίκτυο της χώρας, ανακοίνωσε η εθνική εταιρεία Ukrenergo.

«Η Ukrenergo είναι αναγκασμένη να εφαρμόσει προγράμματα έκτακτης διακοπής (της ηλεκτροδότησης) μέχρι το βράδυ στις περιοχές του Ντνιπροπετρόφσκ, της Ζαπορίζια και του Κιροφογκράντ», ανέφερε στην ανακοίνωσή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επιβεβαίωσε, με ανάρτησή του στο Telegram, ότι τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας στο Κάνιβ και τον Δνείστερο δέχτηκαν επίθεση κατά τη διάρκεια της νύχτας.

«Η χώρα τρομοκράτης θέλει να επαναλάβει την περιβαλλοντική καταστροφή της Χερσώνας. Όμως τώρα δεν απειλείται μόνο η Ουκρανία αλλά και η Μολδαβία», έγραψε ο Ζελένσκι.

Νωρίτερα, η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία ενέργειας της Ουκρανίας DTEK ανακοίνωσε ότι «η Ρωσία επιτέθηκε σε τρία θερμοηλεκτρικά εργοστάσιά της», χωρίς να διευκρινίσει σε ποιες περιοχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ξεχωριστή επίθεση, με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, σκοτώθηκε μια γυναίκα και τραυματίστηκε ένας άνδρας στην κοινότητα Μιρίφσκα, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιφέρειας του Ντνιπροπετρόφσκ, τον Σέρχιι Λισάκ.

Ο ουκρανικός στρατός διαβεβαιώνει πάντως ότι κατέστρεψε τους περισσότερους από τους 99 πυραύλους και drones (αριθμός ιδιαίτερα αυξημένος) που εκτοξεύτηκαν τη νύχτα, σε αυτό το νέο κύμα βομβαρδισμών.

Συνολικά, μπήκαν στο στόχαστρο δέκα περιοχές σε όλη την Ουκρανία, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣυνεχίζει στο… τιμόνι της Μακάμπι Τελ Αβίβ ο Κάτας
Επόμενο άρθροΧάντμπολ: Η εθνική γυναικών κάνει «Άλμα Ζωής» και δίνει «Όραμα Ελπίδας»