Μετά το ματς του Ολυμπιακού με τη Λαμία, ο αντιπρόεδρος της ερυθρόλευκης ΠΑΕ Αλέξης ανέφερε ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα καταθέσει μήνυση για στημένα πρωταθλήματα, λέγοντας πως θα είναι 59 οι κατηγορούμενοι.

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κούγια:

«Όλοι βλέπετε πως κάτι πολύ σπουδαίο γίνεται στον Ολυμπιακό. Θέλω να μιλήσω προσωπικά γιατί νιώθω πραγματικά βεβηλωμένος, προσβεβλημένος γι αυτό που μου συνέβη την προηγούμενη Κυριακή στο γήπεδο της ΑΕΚ. Όχι μόνο νιώθω πολύ άσχημα, νιώθω σαν πραγματικά να συμβαίνει κάτι τόσο πολύ άσχημο σε αυτή τη διαδρομή μου στο ποδόσφαιρο.

Θέλω να σας πω ότι 41 ολόκληρα χρόνια υπήρξα ιδιοκτήτης ομάδω, ιστορικών ομάδων. Ποτέ δεν κατηγορήθηκα ότι έβρισα κάποιον αντίπαλο. Κάποια μεμονωμένα περιστατικά υπήρχαν πάντοτε. Αλλά το να είμαι αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, να πηγαίνω μόνος μου στο γήπεδο και ένα ολόκληρο γήπεδο να βρίζει την οικογένειά μου, την πρώην γυναίκα μου, τα παιδιά μου, εμένα προσωπικά, τη νεκρή μητέρα μου, επί δύο ώρες και στο τέλος να κάνει κι ανακοίνωση – καταγγελία η ΑΕΚ εναντίον μου. Και το χειρότερο απ’ όλα να διανέμουν video μέσω αυτού του αλήτη του Τριανταφυλλόπουλου, το οποίο δυσφημεί την προσωπικότητά μου.

Είμαι 50 χρόνια δικηγόρος. Έχω χαρίσει στη δικαιοσύνη στιγμές, οι οποίες είναι εναπανάληπτες. Όμως δεν δέχομαι ποτέ αυτό που συνέβη και ειδικά όταν έχω αυτή την ιερή θέση. Του να είμαι ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού οπουδήποτε, να είμαι ο νομικός σύμβουλος και κάποιοι να προσπαθούν να με δυσφημήσουν.

Δεν θα κάνω πίσω πουθενά. Έχω ζητήσει τα video του αγώνα. Ήδη τα έχω κοινοποιήσει στην κα. Σταμολέκα, την αθλητική δικαστή. Γιατί πραγματικά αυτή η προσβολή της προσωπικότητάς μου δεν πρόκειται να περάσει.

Κατά τα άλλα, θέλω να σας πω ότι εμείς μέσα στην εβδομάδα, λόγω του προβλημάτων με το βεβαρημένο πρόγραμμα του επαγγέλματός μου, θα κάνουμε κάτι πολύ σημαντικό να σώσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, εγώ, ο οργανισμός του Ολυμπιακού έχουμε ετοιμάσει μια μήνυση που φτάνει στις 200 σελίδες. Θα είναι 59 κατηγορούμενοι απ’ όλη την Ελλάδα. Αυτοί οι 59 κατηγορούμενοι έχουν στήσει όλα τα πρωταθλήματα τα τελευταία χρόνια. Από τη Super League 1 έως τη Super League 2 και τη Γ’ Εθνική.

Υπάρχουν διαιτητές, υπάρχουν παράγοντες, υπάρχουν μπράβοι, υπάρχουν κακοποιοί. Τους έχουμε ακτινογραφήσει όλους. Θα παραδοθούν όλοι στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Δεν μπορούμε να διανείμουμε το πόνημα αυτό, έχουμε δουλέψει πάρα πολύ σκληρά με όλο τον οργανισμό του Ολυμπιακού αυτό το χρονικό διάστημα. Να ξέρετε ότι ο Ολυμπιακός έχει πάρει 47 πρωταθλήματα, θα πάρε κι άλλα. Το σημαντικό όμως είναι επιτέλους να σώσουμε το ποδόσφαιρο. Μάρτυρες έχουν προταθεί πολλοί σημαντικοί άνθρωποι. Πιστεύω ότι κι ο οργανισμός του ΠΑΟΚ θα προσέλθει σε αυτή την προσπάθεια που κάνουμε. Ήδη έχει προσέλθει ο οργανισμός του Παναθηναϊκού.

Υπάρχουν σημαντικοί άνθρωποι απ’ όλο το ποδόσφαιρο, οι οποίοι καταθέτουν, που είναι άνθρωποι ανιδιοτελείς που αγαπούν το ποδόσφαιρο. Αυτά ήθελα να πω και θέλω να σας πω ότι το ποδόσφαιρο είναι το κορυφαίο κοινωνικό κίνημα παγκοσμίως. Δεν είναι δυνατόν στην Ελλάδα να είναι το κορυφαίο αντικοινωνικό κίνημα. Βλέπετε ότι ο κόσμος λαχταράει.Σήμερα είναι παιδάκια εδώ, οικογένειες. Πρέπει να γεμίσουμε τα γήπεδα και πραγματικά να το ξανακάνουμε αυτό που είναι η λαχτάρα του κόσμου. Εμείς οι παλιότεροι μεγαλώσαμε με αυτό.

Θέλω να ευχαριστήσω τα κανάλια, ειδικά τα συνδρομητικά, τα οποία έχουν βοηθήσει πολύ στην πρόοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ειλικρινά σας λέω ότι όλος ο οργανισμός του Ολυμπιακού κινητοποιείται πάνω σε αυτό. Μπορεί να πάρουμε το Κύπελλο Ευρώπης, μπορεί να πάρουμε το Πρωτάθλημα. Το σημαντικότερο απ’ όλα είναι ότι ο Ολυμπιακός θα ταυτίσει αυτό που είναι από εδώ και πέρα είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο με τη δική του παρουσία και με τη δική του προσπάθεια εξυγίανσης.

Δεν είναι δυνατόν άνθρωποι που δεν έχουν τελειώσει καν το δημοτικό, άνθρωποι που σε όλη τους τη ζωή έχουν κάνει παράνομες πράξεις, άνθρωποι που στο περιβάλλον τους έχουν μόνο κακοποιούς, τους οποίους εκτελούν έξω από τα γραφεία τους, να κάνουν κουμάντο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα τελειώσει αυτό!

Ο Ολυμπιακός έχει στόχο το Πρωτάθλημα, έχει στόχο να παίξει στον τελικό του Κυπέλλου Ευρώπης. Όμως, εκτός απ’ αυτό θέλει να εξυγιάνει και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θέλω να καταλάβετε όλοι πως αυτός είναι ο στόχος. Το να είσαι εκπρόσωπος του Ολυμπιακού είναι κάτι που μου το χρώσταγε ο Θεός, η διαδρομή μου.

Σας το λέω ευθέως: είναι απόφαση του Βαγγέλη Μαρινάκη με ό,τι σημαίνει ο Αλέξης Κούγιας, με ό,τι σημαίνει ο οργανισμός του Ολυμπιακού. Είναι άλλο να εκπροσωπείς τη Λάρισα, την Παναχαϊκή κι άλλο να είσαι ο άνθρωπος που μιλάει για τον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός είναι τεράστιο κοινωνικό κίνημα, αυτό που θα κάνουμε είναι να εξυγιάνουμε το ποδόσφαιρο. Θα φύγουν οι κακοποιοί από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Κάθε μέρα εκτελούνται στους δρόμους της Αθήνας συνεργάτες της εγκληματικής οργάνωσης, που ο χρηματοδότης της είναι γνωστός».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟ Προμηθέας “εκτέλεσε” τον Άρη (highlights)
Επόμενο άρθροΣυνολικά 88 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο