Μια από τις πιο σημαντικές στιγμές στην ιστορία του θεσμού αναμένεται να αποτελέσει η συμμετοχή του κορυφαίου συνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου στο 39ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας που διοργανώνει, από 14 έως 23 Μαρτίου, η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος  και Φαναριοφερσάλων.

 Ο Σταύρος Ξαρχάκος θα λάβει μέρος στην Τελετή Λήξης, το Σάββατο 23 Μαρτίου, όπου θα συμπράξει επί σκηνής με το Σύνολο Ελληνικής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας.

 Επίσης, η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων θα του απονείμει τιμητική πλακέτα για το έργο και την προσφορά του στη μουσική και την Τέχνη.

 Η συμμετοχή του Σταύρου Ξαρχάκου στο 39ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας αναμένεται με ξεχωριστό ενδιαφέρον και θα προσδώσει στη διοργάνωση ακόμα μεγαλύτερο κύρος και δυναμική.

Κορυφώνονται οι προετοιμασίες

 Στο μεταξύ, οι προετοιμασίες για τη μεγάλη γιορτή του θεάτρου κορυφώνονται.

 Στην Έναρξη (την Πέμπτη 14 Μαρτίου) θα συμμετάσχουν ο Κώστας Λειβαδάς και η Ανδριάνα Μπάμπαλη, με ένα υπέροχο μουσικό πρόγραμμα.

 Από την Παρασκευή 15 Μαρτίου θα πάρει σκυτάλη το διαγωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ όπου θα παρουσιάσουν το έργο τους οχτώ συνολικά θίασοι.

Το δύσκολο έργο της αξιολόγησης θα αναλάβει η Κριτική Επιτροπή η οποία αποτελείται από τον ηθοποιό Γιώργο Σουξέ, την ηθοποιό Γεωργία Ζώη, το συνθέτη Παναγιώτη Καλατζόπουλο, το σκηνοθέτη Νίκο Χατζηπαππά και τη χορογράφο Κάλλια Θεοδοσιάδη.

 Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει, επίσης, τιμητικά αφιερώματα σε σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο της Τέχνης που θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα.

 Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθούν και παράλληλες εκδηλώσεις οι οποίες περιλαμβάνουν ενδιαφέρουσες επιμορφωτικές συναντήσεις, ανοιχτές στο κοινό της Καρδίτσας, με τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες και λοιπούς προσκεκλημένους που θα μιλήσουν για την Τέχνη τους τόσο σε ενήλικο κοινό, όσο και σε μαθητές.

 Δεν θα λείψουν οι δράσεις και για τα παιδιά, μέσα από θεατρικά παιχνίδια και άλλα δρώμενα.

 Για δέκα ημέρες, η Καρδίτσα αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο του πανελλαδικού ενδιαφέροντος  με μια διοργάνωση αντάξια του κύρους του θεσμού που είναι ο μακροβιότερος στο είδος του.

Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ3, ΕΡΤ ΒΟΛΟΥ, ΕΡΤ ΛΑΡΙΣΑΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση Χάρις – Γκαντζ στις ΗΠΑ: Ανάγκη για εκτεταμένη ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
Επόμενο άρθροΑπεβίωσε ο Κις Ράιφερς – www.ertsports.gr