Mία ημέρα μετά την ανακήρυξη του Γιώργου Βασιλακόπουλου σε επίτιμο πρόεδρο της ΕΟΚ, από το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, ο παλαίμαχος διεθνής μπασκετμπολίστας και εκ των υποψηφίων για τον προεδρικό θώκο στις προηγούμενες αρχαιρεσίες της ΕΟΚ ως επικεφαλής του συνδυασμού «Πρώτα το Μπάσκετ», Παναγιώτης Φασούλας εξέφρασε την αντίθεσή του με τη συγκεκριμένη επιλογή.

«Επίτιμος Πρόεδρος στην ΕΟΚ δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι κανείς άλλος πέρα από τον Νίκο Γκάλη», κατέθεσε με ανακοίνωσή του ο Παναγιώτης Φασούλας, προτείνοντας επιπρόσθετα τον Παναγιώτη Γιαννάκη ως σύμβουλο για τη συνολική ανάπτυξη του ελληνικού μπάσκετ.

Ο Φασούλας εξαπέλυσε επίθεση στον νυν πρόεδρο της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιο: «Από χθες όλο το ελληνικό μπάσκετ αντιλήφθηκε ότι ο Βαγγέλης Λιόλιος είναι ένας άνθρωπος, που μοναδικό του μέλημα είναι να μείνει στη θέση του, δίχως αρχές, αξίες, πρόγραμμα, πλάνο, δίχως συνέπεια λόγων και έργων».

Τέλος, ο Φασούλας ενημέρωσε πως ο έμπειρος προπονητής, Βαγγέλης Αλεξανδρής αναλαμβάνει επικεφαλής του προγράμματος του συνδυασμός «Πρώτα το Μπάσκετ» για την ανάπτυξη του αθλήματος.

Αναλυτικά, ο Παναγιώτης Φασούλας αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του:

«Από χθες έπεσαν οι μάσκες. Όσοι κοιτούσαν κοντόφθαλμα είδαν επιτέλους, τη μεγάλη εικόνα.

Από χθες όλο το ελληνικό μπάσκετ αντιλήφθηκε ότι ο Βαγγέλης Λιόλιος είναι ένας άνθρωπος, που μοναδικό του μέλημα είναι να μείνει στη θέση του, δίχως αρχές, αξίες, πρόγραμμα, πλάνο, δίχως συνέπεια λόγων και έργων.

Εργαλειοποιεί ανθρώπους με τεράστια διαδρομή στον χώρο, μόνο και μόνο για να μετρήσει τη σκιά τους για μπόι του.

Αυτό μπορεί, αυτό κάνει.

Με σεβασμό στην πορεία καθενός, ο συνδυασμός «Πρώτα το Μπάσκετ» παραμένει σταθερός σε αρχές και αξίες.

Επίτιμος Πρόεδρος στην ΕΟΚ δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι κανείς άλλος πέρα από τον Νίκο Γκάλη.

Σύμβουλος για την συνολική ανάπτυξη του Ελληνικού μπάσκετ δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι κανείς άλλος πέρα από τον Παναγιώτη Γιαννάκη.

Το ελληνικό μπάσκετ έχει ταυτότητα. Το ελληνικό μπάσκετ έχει ανάγκη από ινδάλματα, όχι από συγκυριακές συνεργασίες, που τίποτα δεν έχουν να προσφέρουν.

Το ελληνικό μπάσκετ έχει ανάγκη από οραματιστές κι όχι από καρεκλοκένταυρους.

Το ελληνικό μπάσκετ έχει ανάγκη από διαφάνεια κι όχι από υπόγειες διαδρομές.

Με την ευκαιρία ο συνδυασμός «Πρώτα το Μπάσκετ» είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι θέτει επικεφαλής του προγράμματος για την ανάπτυξη του μπάσκετ τον Βαγγέλη Αλεξανδρή, έναν προπονητή με σπουδαία διαδρομή, έναν άνθρωπο με ηχηρή φωνή και ισχυρή προσωπικότητα. Είναι τιμή και χαρά για μας, που συμπορεύεται με την παράταξή μας».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΖάκυνθος: Μικροζημιές στο καστρομονάστηρο στα Στροφάδια
Επόμενο άρθροΤο αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου, ιδίως στις γυναίκες