Αγροτικοί σύλλογοι του δήμου Παλαμά, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του Ν. Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ) , ο Εμπορικός Σύλλογος Παλαμά και ο Σύλλογος Γυναικών της περιοχής οργανώνουν συλλαλητήριο στη θέση “Σταυρός” μεταξύ Ιτέας και Παλαμά, όπου τα αναχώματα παραμένουν σπασμένα, την Κυριακή 7 Απριλίου, επτά μήνες ακριβώς από τις καταστροφικές πλημμύρες.

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε εκπρόσωποι ΕΟΑΣΚ και αγροτικών συλλόγων, απεύθυναν κάλεσμα στους Καρδιτσιώτες για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο με τρακτέρ, αυτοκίνητα, αγροτικά μηχανήματα.

Όπως ειπώθηκε στόχος του συλλαλητηρίου είναι να αναδειχθούν τα προβλήματα που παραμένουν. Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΟΑΣΚ κ. Τζέλλας τόνισε ότι ακόμη δεν έχει δοθεί η επιδότηση ενοικίου την ώρα που πλημμυροπαθείς μένουν σε νοικιασμένα σπίτια ή φιλοξενούνται σε συγγενείς, με την κυβέρνηση να μην υλοποιεί το αυτονόητο.

Επεσήμανε ότι επτά μήνες μετά τις πλημμύρες οι αγρότες δεν έχουν πάρει τις αποζημιώσεις σε παραγωγές και προϊόντα. Δεν έχουν δοθεί οι συνδεδεμένες ενισχύσεις , τις οποίες πέρυσι οι αγρότες είχαν λάβει το Μάρτιο. Δεν έχει λυθεί κανένα πρόβλημα σε ό,τι αφορά το αρδευτικό δίκτυο και οι αγρότες καλούνται να εργαστούν, ενώ χρωστούν από πέρυσι για τα εφόδια που είχαν πάρει, χωρίς να ξέρουν αν θα μπορέσουν να αρδεύσουν. Τα αναχώματα, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ, τα αναχώματα είναι σπασμένα και όλοι αγωνιούν για πιθανές έντονες βροχές.

Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει το μήνυμα ότι έπρεπε “χθες” να είχε δώσει λύσεις στα προβλήματα. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο δε θα φύγουμε από τα χωριά μας, δε θα ερημώσει η Καρδίτσα, θα συνεχίσουμε τον αγώνα“, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζέλλας. Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Παλαμά κ. Αντωνίου τόνισε ότι οι αγρότες διεκδικούν το αυτονόητο, να παραμείνουν στα χωριά τους και στα χωράφια τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΆνοιξε η πλατφόρμα για μετατάξεις και αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων
Επόμενο άρθροΛαρεντζάκης: «Εστιάζουμε μόνο στο επόμενο παιχνίδι, αυτή είναι η νοοτροπία μας»