Ο Αλεξέι Ναβάλνι μπορεί να σκοτώθηκε από μια γροθιά στην καρδιά, μια τεχνική που κάποτε διδάσκονταν σε πράκτορες πληροφοριών της Σοβιετικής Ένωσης, σύμφωνα με τον ισχυρισμό σύμφωνα με δημοσίευμα στους Times του Λονδίνου.

Ο Βλαντιμίρ Οσέτσκιν, ιδρυτής της ομάδας ανθρωπίνων δικαιωμάτων Gulag.net, η οποία ενημερώνεται από ένα ευρύ δίκτυο Ρώσων κρατουμένων και αξιωματούχων, είπε στους Times ότι πίστευε ότι οι ρωσικές αρχές κράτησαν το σώμα του Ναβάλνι έξω στο κρύο πριν τον σκοτώσουν με μια γροθιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα είπε στους Times ότι ο επικριτής του Πούτιν πιθανότατα κρατήθηκε έξω σε υπαίθρια απομόνωση, όπου οι θερμοκρασίες θα μπορούσαν να φτάσουν τους -27 βαθμούς Κελσίου, για δυόμισι ώρες: «Νομίζω ότι πρώτα κατέστρεψαν το σώμα του κρατώντας τον έξω στο κρύο για πολλή ώρα και επιβραδύνοντας την κυκλοφορία του αίματος στο ελάχιστο. Και τότε γίνεται πολύ εύκολο να σκοτώσεις κάποιον, μέσα σε δευτερόλεπτα, αν ο χειριστής έχει κάποια εμπειρία σε αυτό».

Επικαλούμενος πηγή του συστήματος φυλακών, ο Osechkin είπε ότι ο μώλωπας ήταν σύμφωνος με την τεχνική της μίας γροθιάς. «Είναι μια παλιά μέθοδος των τμημάτων ειδικών δυνάμεων της KGB, είπε. «Εκπαίδευσαν τους πράκτορες τους να σκοτώνουν έναν άνδρα με μια γροθιά στην καρδιά, στο κέντρο του σώματος. Ήταν χαρακτηριστικό της KGB».

Μετά τον θάνατο του Ναβάλνι δημοσιεύθηκαν αναφορές ότι ήταν μελανιασμένος, αλλά η οικογένειά του δεν μπόρεσε να δει το σώμα του. Δεν έχει δοθεί επίσημη αιτία θανάτου, αν και ορισμένα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι είχε θρόμβο αίματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα του κ. Ναβάλνι δεν έχει σχολιάσει αυτούς τους ισχυρισμούς και η σύζυγός του, Γιούλια Ναβάλναγια, είπε ότι πιστεύει ότι ο σύζυγός της δηλητηριάστηκε με το Νόβιτσοκ. Οι αναφορές για μώλωπες στο σώμα του παραμένουν επίσης ανεπιβεβαίωτες.

Το δημοσίευμα έρχεται καθώς το δικαστήριο της πόλης Salekhard, η πόλη στην οποία υποτίθεται ότι μεταφέρθηκε το σώμα του κ. Navalny μετά τον θάνατό του, δήλωσε ότι θα εξετάσει το αίτημα της μητέρας του να επιστραφεί το σώμα του στις 4 Μαρτίου.

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΝέα αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσης Μπέου για τη ρατσιστική επίθεση
Επόμενο άρθροΝτουέτο στο πιάνο – Zougla