Ο Τζο Μπάιντεν και ο Ντόναλντ Τραμπ θα μεταβούν την Πέμπτη (29/2) στο Τέξας, στα σύνορα με το Μεξικό, καθώς η μετανάστευση έχει μετατραπεί στο φλέγον και κεντρικό ζήτημα της εκστρατείας των δυο πολιτικών.

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος, ο οποίος πιέζει τους Ρεπουμπλικάνους κοινοβουλευτικούς να εγκρίνουν σχέδιο νόμου που —μεταξύ άλλων— προβλέπει μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας στα σύνορα, θα μεταβεί στην Μπράουνσβιλ, για να συναντηθεί με αξιωματούχους και αστυνομικούς, ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα αναφερθεί στην επείγουσα ανάγκη να υιοθετηθεί» κείμενο για το ζήτημα της μετανάστευσης που καταρτίστηκε από γερουσιαστές και των δυο παρατάξεων και προβλέπει «σύνολο μεταρρυθμίσεων (…) που είναι οι πιο αυστηρές και δίκαιες για να γίνουν ασφαλή τα σύνορα εδώ και δεκαετίες», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Ο κ. Μπάιντεν θα «επαναλάβει την έκκλησή του στους Ρεπουμπλικάνους στο Κογκρέσο να σταματήσουν να παίζουν πολιτικά παιχνίδια και να εγκρίνουν τα απαραίτητα κεφάλαια» για να γίνονται περισσότεροι έλεγχοι στα σύνορα.

Στη Νέα Υόρκη, ο αμερικανός πρόεδρος απέφυγε να απαντήσει στο αν θα συναντηθεί με μετανάστες στην επίσκεψή του στα σύνορα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την άλλη, ο Ρεπουμπλικάνος προκάτοχός του θα βρίσκεται στο Ιγκλ Πας, περίπου 500 χιλιόμετρα από την Μπράουνσβιλ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει υιοθετήσει μια «δηλητηριώδη ρητορική» για τους μετανάστες και την κυβέρνηση.

«Ανελέητες συμμορίες εξαπλώνονται στη χώρα μας από τη νότια Αμερική και τον κόσμο ολόκληρο (…) μαζεύονται στις ωραίες ΗΠΑ, κατά δεκάδες χιλιάδες», είπε στα social media, ο πρώην πρόεδρος.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι: «ο Μπάιντεν δεν θα είναι ποτέ ικανός να χειριστεί την κατάσταση».

Εκπρόσωπος του κ. Τραμπ υποστήριξε πως το γεγονός ότι «ο Μπάιντεν τρέχει από πίσω μας στα σύνορα την ίδια μέρα με εμάς δείχνει πόσο μεγάλο πρόβλημα έχει».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΙορδανία: Ρίψεις ανθρωπιστικής βοήθειας «απευθείας στον πληθυσμό» της Γάζας
Επόμενο άρθροΤα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Τρίτης