Ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ελληνική ομάδα ανάμεσα σε 169 συλλόγους σε όλο τον κόσμο, των οποίων ο όγκος των συναλλαγών για αποκτήσεις ή πωλήσεις παικτών τις τελευταίες πέντε σεζόν ξεπέρασε το όριο των 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Αυτό αναφέρεται στην τελευταία έκθεση του CIES Football Observatory (Διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών, που βρίσκεται στην Ελβετία και δημιουργήθηκε το 1995 ως κοινοπραξία της FIFA με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ)- η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα (21/2), και παρουσιάζει 169 συλλόγους από όλο τον κόσμο των οποίων ο όγκος συναλλαγών από αποχωρήσεις ή αφίξεις παικτών τις τελευταίες πέντε σεζόν ξεπέρασε το όριο των 100 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς και το ισοζύγιο για τις τελευταίες δέκα, τις τελευταίες πέντε και την τελευταία σεζόν.

Οι «ερυθρόλευκοι» καταλαμβάνουν την 103 θέση στη σχετική κατάταξη με όγκο συναλλαγών την τελευταία πενταετία 194 εκατομμύρια ευρώ, ισοζύγιο +67 εκατομμύρια ευρώ τις δέκα τελευταίες σεζόν και +38 εκατομμύρια ευρώ τις πέντε, αλλά και +10 εκατομμύρια ευρώ τη σεζόν 2023/24!

Σχετικά με τον όγκο των χρημάτων, η Τσέλσι προηγείται σαφώς με 2,572 δισ. ευρώ, ακολουθούμενη από τη Μάντσεστερ Σίτι (1,726 δις. ευρώ) και την Παρί Σεν Ζερμέν (1,404 δισ. ευρώ).
Συνολικά, 14 ομάδες από επτά χώρες έχουν να παρουσιάσουν πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ σε πέντε σεζόν: πέντε από την Αγγλία, δύο από την Ισπανία, δύο από τη Γερμανία, δύο από την Ιταλία, μία από τη Γαλλία, μία από την Πορτογαλία και μία από την Ολλανδία.
Είκοσι τέσσερις χώρες, συμπεριλαμβανομένων πέντε εκτός Ευρώπης, εκπροσωπούνται μεταξύ των 169 ομάδων των οποίων ο όγκος συναλλαγών ξεπέρασε τα 100 εκατομμύρια ευρώ, με μέγιστο αριθμό 30 συλλόγων για την Αγγλία.
Όσον αφορά το ισοζύγιο, οι αξίες για την τρέχουσα σεζόν κυμαίνονται από -384 εκατ. ευρώ για την Αλ-Χιλάλ έως +167 εκατ. ευρώ για τη Σαουθάμπτον. Τις τελευταίες πέντε σεζόν, τα νούμερα κυμαίνονται από -782 εκατομμύρια ευρώ για την Τσέλσι έως +354 εκατομμύρια ευρώ για την Μπενφίκα.
Tην τελευταία δεκαετία, οι αξίες ανέρχονται από -1,348 δισ. ευρώ για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (μαζί με μόνο την Τσέλσι να έχει επίσης συνολικό έλλειμμα >1 δισ. ευρώ) σε +732 εκατ. ευρώ για την Μπενφίκα.

//platform.twitter.com/widgets.js

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΝαταλία Λιονάκη: Η ζωή της σήμερα στην Κένυα ως μοναχή Φεβρωνία και ο δυνατός έρωτας με τον Κώστα Καραδήμα
Επόμενο άρθροΕλεύθερος μέχρι τη δίκη ο 45χρονος «παλαιοχριστιανός»