Η πόλη του Βόλου υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα το Σάββατο 20 Απριλίου 2024. 

Η Λαμπαδηδρομία θα ξεκινήσει στις 20.40 το βράδυ του Σαββάτου από τη συμβολή των οδών Αθηνών και Λαρίσης, θα ακολουθήσει πορεία επί των οδών Γρ. Λαμπράκη, Ιάσωνος, Αργοναυτών, με προορισμό το Μνημείο Ηρώων επί της παραλίας, όπου θα διεξαχθεί εκδήλωση για την επίσημη υποδομή της Ολυμπιακής Φλόγας στην πόλη του Βόλου. 

Για την εντυπωσιακή εκδήλωση,  συμπράττουν ο Δήμος Βόλου, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η Γαλλική Πρεσβεία και το Γαλλικό Ινστιτούτο, με αντικείμενο τη Μουσική και τον Χορό και συγκεκριμένα το είδος του Break Dance, το οποίο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 και έπειτα, θα αποτελεί πλέον Ολυμπιακό Άθλημα. 

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Ολυμπιακής Επιτροπής τη φλόγα θα μεταφέρουν στην πόλη του Βόλου έξι Λαμπαδηδρόμοι, όλοι αθλητές με Ολυμπιακές και διεθνείς διακρίσεις, ο Θοδωρής Βλάχος,  ο Βασίλης Πολύμερος, ο Νίκος Σκιαθίτης, η Ελευθερία Φτούλη, η Τριανταφυλλιά Καλαμποκά και η Σοφία Δαλίδου. 

Με την έλευση Λαμπαδηδρόμων και φλόγας στον χώρο της εκδήλωσης, εκπρόσωποι της Διεθνούς και  Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της Γαλλικής Πρεσβείας,  καθώς και ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος,  θα απευθύνουν σύντομους χαιρετισμούς, η φλόγα θα μεταφερθεί στον βωμό, θα αναρτηθούν οι σημαίες των Ολυμπιακών Αγώνων, της Γαλλίας και η Ελληνική και παράλληλα η Φιλαρμονική Ορχήστρα θα αποδώσει τον Ολυμπιακό Ύμνο και τους Εθνικούς Ύμνους Γαλλίας και Ελλάδας. 

 Στην παραλία του Βόλου στις 9.00 το βράδυ, με την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας από τους Λαμπαδηδρόμους, θα ακολουθήσει εντυπωσιακή τελετή, όπου στο πρώτο μέρος σύνολο 21 μουσικών, μελών της  Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Βόλου και μέλη των χορωδιών του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, θα ερμηνεύσουν μουσικές συνθέσεις Ελλήνων Συνθετών (Νίκου Σκαλκώτα, Μίκη Θεοδωράκη, Βαγγέλη Παπαθανασίου, Yanni) των οποίων το έργο έχει διεθνή αναγνώριση. 

The Olympic Cypher

Τη σκυτάλη στη συνέχεια θα λάβει ο Χορός, καθώς, με αφορμή την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία στην Ελλάδα, η Πρεσβεία της Γαλλίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, σε συνεργασία με το Flux Laboratory, παρουσιάζουν το The Olympic Cypher,  μια χορευτική περφόρμανς σε σύλληψη, χορογραφία και καλλιτεχνική επιμέλεια του Ηλία Χατζηγεωργίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΧαμός στην Πορτογαλία: Οπαδοί της Τσάβες εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και επιτέθηκαν σε παίκτες της Εστορίλ
Επόμενο άρθροΗ Μονακό ανέβηκε δεύτερη, ύστερα από το διπλό επί της Μπρεστ