Οι προπονητές των Εθνικών ομάδων που προκρίθηκαν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2024 πιέζουν την UEFA με αίτημα τη διεύρυνση των αποστολών τους σε 26 ποδοσφαιριστές, από τους 23 που απαιτούν οι ισχύοντες κανονισμοί.

Το θέμα θα συζητηθεί στο Ντίσελντορφ, όπου θα συγκεντρωθούν οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί των Εθνικών ομάδων που προκρίθηκαν στην τελική φάση της διοργάνωσης για να συμμετάσχουν σε μια συγκέντρωση που διοργανώνει η UEFA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τουρνουά στη Γερμανία θα ξεκινήσει σε λίγο περισσότερο από δύο μήνες (14 Ιουνίου – 14 Ιουλίου) και η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία θέλει να ακούσει τις απόψεις των προπονητών.

Το βασικό θέμα που συζητείται αφορά το αίτημα ορισμένων ομοσπονδιακών εκλεκτόρων να επεκταθούν οι αποστολές από 23 σε 26 παίκτες, όπως έγινε στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Το 2021, η UEFA είχε αποφασίσει να επιτρέψει στις ομάδες περισσότερους ποδοσφαιριστές για να αντιμετωπιστεί η έκτακτη ανάγκη της Covid-19.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον, το θέμα αφορά την υγεία των παικτών, τα ολοένα και πιο πυκνά ημερολόγια και τη δυνατότητα να έχουν περισσότερες επιλογές με οργανικό τρόπο.

Ποιοι είναι όμως οι τεχνικοί που τάσσονται υπέρ και ποιοι κατά; Όπως αναφέρει η Corriere dello Sport, ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν, προπονητής της Εθνικής Γερμανίας, έθεσε πρώτος το ζήτημα, ακολουθούμενος από τον Ρόναλντ Κούμαν (Ολλανδία), τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ (Αγγλία) και τον Λουτσιάνο Σπαλέτι (Ιταλία).

Πάντως, δεν συμφωνούν όλοι. Για παράδειγμα, ο τεχνικός της Εθνικής Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάν, είναι αντίθετος, ενώ και ο Σιλβίνιο (Αλβανία) θα προτιμούσε ο αριθμός να διατηρηθεί στους 23 παίκτες. Η UEFA θα ακούσει όλες τις απόψεις και θα μπορούσε να λάβει απόφαση ήδη από σήμερα.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ Μάγδα Τσέγκου εξομολογείται: «Έμαθα ότι ο σκοτώθηκε ο ανιψιός μου από τα sites, σιχάθηκα τη δουλειά που κάνω»
Επόμενο άρθρο15ος κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία του Ολυμπιακού ο Πίτερς