Στην τοποθέτησή του στη Βουλή, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, αναφέρθηκε στην τραγωδία στα Τέμπη, σημειώνοντας ότι:

«Το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, αυτή η ανείπωτη τραγωδία, είναι κάτι που με έχει σημαδέψει. Όπως όλους μας. Για αυτό κάθε μου αναφορά γίνεται πάντα με απόλυτο σεβασμό στα θύματα, στις οικογένειές τους, στους οικείους τους και στην κοινωνία.

Και πάντα είμαι ξεκάθαρος. Οι ισχυρισμοί, λοιπόν, αυτοί δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Το υπογράμμισα το Νοέμβριο, το κάνω και τώρα. Οι αρμόδιοι, που συμμετείχαν στο Συντονιστικό έπειτα από αίτημα της Πυροσβεστικής, αποφάσισαν τις παρεμβάσεις και τις διαμορφώσεις χώρου που έπρεπε να γίνουν για ένα τέτοιο μεγάλο και δύσκολο δυστύχημα, όπως προβλέπεται από το Ειδικό Σχέδιο Διαχείρισης Ανθρώπινων Απωλειών.

Οι λεπτομέρειες έχουν απαντηθεί, από αυτούς που είχαν την υπηρεσιακή ευθύνη στο πεδίο, ώστε να προχωρήσουν οι έρευνες, να εντοπιστούν τα θύματα και να γίνουν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες.

Διαμόρφωσαν το χώρο, όπως οι ίδιοι έκριναν, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, τις διαδικασίες και τις ανάγκες που εντόπισαν. Και όχι με εντολές.

Προχώρησαν σε ενέργειες για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν το έργο τους. Το δύσκολο πραγματικά έργο τους. Να ολοκληρώσουν την έρευνα και να ανταποκριθούν στην αγωνιά των οικογενειών, των συγγενών, των οικείων. Τίποτα περισσότερο. Τίποτα λιγότερο.

Και θέλω να υπογραμμίσω ότι: Δεν έδωσα εντολές για κάτι. Δεν είχα τέτοιο ρόλο. Δεν είχα τέτοια αρμοδιότητα. Δεν συμμετείχα στις συνεδριάσεις του Συντονιστικού, του ΣΟΠΠ. Μια απλή αναζήτηση των πρακτικών θα σας το επιβεβαιώσει. Δεν αναφέρομαι στην εξώδικη απάντηση του Κώστα Αγοραστού. Και αυτό μπορεί κάποιος απλά να το επιβεβαιώσει. Το έχει δηλώσει δύο φορές και ο πρώην Περιφερειάρχης.

Ήμουν και είμαι πάντα ξεκάθαρος. Ήμουν εκεί για να βοηθήσω όσους επιχειρούσαν σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση. Με σεβασμό στους συγγενείς, που δεν θεωρώ πως κανείς μας μπορεί να νιώσει το δράμα τους. Με σεβασμό και στη δικαιοσύνη, που είναι εκείνη που θα ρίξει φως σε όλα, όπως το θέλουμε όλοι. Με μέλημα, όπως υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, το «ποτέ ξανά» από σύνθημα να γίνει, επιτέλους, πραγματικότητα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑπό Ιούνιο πιθανότατα η μείωση των επιτοκίων – Συνεδριάζει την Πέμπτη η ΕΚΤ
Επόμενο άρθροΤερμάτισε στην πεντάδα η Κηφισιά