Το γκολ της Λαμίας στην αναμέτρηση με τον Άρη ήρθε από τον Βασίλη Κοντονίκο και έβαλε τον ποδοσφαιριστή της ομάδας της Φθιώτιδας στην κορυφή της λίστας με τους νεότερους που έχουν σκοράρει με τα χρώματα της ομάδας στη Super League.

Μέχρι τώρα το ρεκόρ άνηκε στον Λάζαρ Ρόμανιτς, ο οποίος στις 24 Αυγούστου 2019 είχε σκοράρει στην αναμέτρηση Λαμία – Παναθηναϊκός 1-1. Αυτή ήταν η τρίτη συμμετοχή του Κοντονίκου στη Super League και σε όλες έχει χρησιμοποιηθεί ως αλλαγή, ενώ έχει ακόμη δύο παρουσίες την περσινή σεζόν σε αναμετρήσεις της Λαμίας για το Κύπελλο Ελλάδας, πάλι ως αλλαγή, όπως σχετικά αναφέρει η ιστοσελίδα της λίγκας.

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-2 στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας του Παναθηναϊκού και αυτή είναι η πρώτη φορά που σημειώνει νίκη με αυτό το σκορ. Ο “Δικέφαλος του Βορρά” έχει επικρατήσει ακόμη τρεις φορές σημειώνοντας τρία γκολ εκτός έδρας επί των “πρασίνων”, με 3-0 το 2017-18, με 3-1 το 2020-21 και με 3-0 το 2022-23 με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να είναι και τις τρεις στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Υπάρχει βέβαια και το 3-0 α.α. του 2016-17.

Με αυτή τη νίκη, ο ΠΑΟΚ δημιούργησε το καλύτερο σερί του σε εκτός έδρας αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό, όπου πλέον μετρά έξι ματς χωρίς ήττα, οι οποίοι ξεκινούν μετά τη νίκη του “τριφυλλιού” με 2-1 στις 3 Απριλίου 2022.

Σε αυτές τις έξι αναμετρήσεις μετρά τρεις νίκες και τρεις ισοπαλίες και σε αυτές υπολογίζεται και η νίκη με 1-0 στον φετινό ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, η οποία έστειλε την αναμέτρηση στη διαδικασία των πέναλτι.

Τις 100 παρουσίες με τα χρώματα του Αστέρα Τρίπολης έφτασε ο Πέπε Καστάνιο και έγινε μόλις ο 13ος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της ομάδας της Αρκαδίας που έχει τριψήφιο αριθμό αγώνων στη Super League. Είχε κάνει το ντεμπούτο του στις 18 Σεπτεμβρίου 2020, στην αναμέτρηση Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης ως αλλαγή στο ημίχρονο. Έχει σκοράρει μια φορά, την περσινή περίοδο στην αναμέτρηση Λεβαδειακός – Αστέρας Τρίπολης 1-1 που έγινε την ίδια ημερομηνία με το ντεμπούτο του, δηλαδή στις 18 Σεπτεμβρίου 2022.

Τις 100 συμμετοχές στη Super League συμπλήρωσε ο Απόστολος Διαμαντής στην αναμέτρηση του Πανσερραϊκού με τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Έλληνας αμυντικός είχε κάνει ντεμπούτο στην κατηγορία στις 31 Αυγούστου 2019, στην αναμέτρηση Βόλος – Άρης 1-0 με τα χρώματα της ομάδας της Μαγνησίας με την οποία έκανε συνολικά 15 συμμετοχές. Ακολούθησε η πορεία του στον ΟΦΗ, όπου αγωνίστηκε για 76 αγώνες και το Σάββατο (30/3) έκανε την 9η συμμετοχή του με την ομάδα των Σερρών.

Μετά τα δύο γκολ που σημείωσε ο Αμρ Ουάρντα στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, άνοιξε το σκορ και στην αναμέτρηση τους για τα πλέι άουτ της Super League και πλέον απέναντι στην ομάδα της Αρκαδίας έχει συνολικά πέντε τέρματα, τα οποία την έχουν φέρει στην… πρώτη θέση των προτιμήσεων του. Απέναντι στον Αστέρα έχει σκοράρει και με τα χρώματα του Ατρομήτου και του Παναιτωλικού. Δεύτερη ομάδα στη λίστα του είναι η Ξάνθη, απέναντι στην οποία έχει σκοράρει τέσσερις φορές.

Τις 100 συμμετοχές με τα χρώματα του ΠΑΣ Γιάννινα στην Super League έφτασε ο Γιώργος Παμλίδης. Ο επιθετικός της ομάδας της Ηπείρου είχε κάνει το ντεμπούτο του στις 10 Νοεμβρίου 2018 στην αναμέτρηση ΑΕΛ – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0 και από τότε έχει αγωνιστεί σε εκατό αγώνες για την κορυφαία κατηγορία, ενώ μετρά ακόμη 19 συμμετοχές στη δεύτερη κατηγορία με τον ΠΑΣ και 16 αγώνες Κυπέλλου Ελλάδας. Είναι μόλις ο 27ος ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Γιάννινα που φτάνει σε τριψήφιο αριθμό συμμετοχών στην A’ Eθνική / Super League.//

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροAEK: Ο Ελίασον έσπασε την παράδοση στις καθυστερήσεις κόντρα στον Ολυμπιακό!
Επόμενο άρθρο«Σπαρτιάτες»: Εξηγήσεις στον Άρειο Πάγο έδωσε από τη φυλακή ο Κασιδιάρης – Αναμένεται απόφαση της εισαγγελέως