Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης 

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων Tesla στη Β.Αμερική, που δεν επέλεξαν την επιλογή Full Self-Driving (FSD) αξίας 12.000 δολαρίων, θα έχουν τη δυνατότητα να τη δοκιμάσουν δωρεάν, υπό την προϋπόθεση ότι το αυτοκίνητο είναι κατάλληλα εξοπλισμένο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Elon Musk μοιράστηκε την είδηση στο X σε μια απλή ανάρτηση, αλλά φαίνεται ότι συμβαίνουν και άλλα πράγματα στο παρασκήνιο σχετικά με το περιβόητο σύστημα υποβοήθησης οδηγού και αυτόνομης οδήγησης της Tesla.

Σε ένα εσωτερικό υπόμνημα της Tesla που είδε το Bloomberg News, φέρεται ο Elon Musk να δίνει εντολή στους υπαλλήλους της εταιρείας να εγκαταστήσουν το FSD σε όλα τα οχήματα. Τους δίνεται επίσης η εντολή να πάρουν τους ιδιοκτήτες σε μια σύντομη δοκιμαστική οδήγηση για να επιδείξουν το σύστημα.

Ο ίδιος ο Elon Musk είπε ” Από εδώ και πέρα είναι υποχρεωτικό στη Βόρεια Αμερική να εγκαταστήσουμε και να ενεργοποιήσουμε το FSD V12.3.1 και να κάνουμε στους πελάτες μια σύντομη δοκιμαστική διαδρομή πριν παραδώσουμε το αυτοκίνητο. Σχεδόν κανείς δεν αντιλαμβάνεται στην πραγματικότητα πόσο καλά λειτουργεί στην πραγματικότητα το FSD. Ξέρω ότι αυτό θα επιβραδύνει τη διαδικασία παράδοσης, αλλά παρ’ όλα αυτά είναι κάτι που πρέπει να γίνει και θα γίνει”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δημοσίευμα του Bloomberg υποδηλώνει ότι αυτό δεν ισχύει μόνο για νέες αγορές μοντέλων, αλλά και για τους ιδιοκτήτες παλαιότερων οχημάτων που έρχονται για σέρβις.

Τώρα εάν αυτή η κίνηση γίνεται για νομικούς λόγους, για θέματα marketing ή για συνδυασμό και των δύο, κανείς δεν ξέρει.

Τον Δεκέμβριο του 2023, η Tesla ανακάλεσε πάνω από δύο εκατομμύρια οχήματα για μια ενημέρωση λογισμικού στο σύστημα Autopilot, απαιτώντας παράλληλα πιο αυστηρά μέτρα για να διασφαλιστεί ότι οι οδηγοί δεν κάνουν κατάχρηση του συστήματος.

 

Να θυμίσουμε πως μακροχρόνια έρευνα από την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας διαπίστωσε σφάλματα στη λειτουργία αυτόματης οδήγησης Full Self-Driving. Η ενημέρωση που πραγματοποίησε στη συνέχεια η Tesla, πρόσθεσε περισσότερες ειδοποιήσεις για τον οδηγό, καθώς και απενεργοποίηση του συστήματος μετά από επανειλημμένη κακή χρήση.

Μάλιστα στο επίσημο site της εταιρίας αναφέρεται χαρακτηριστικά: “Οι τρέχουσες ενεργοποιημένες λειτουργίες Autopilot, Ενισχυμένο Autopilot και Full Self-Driving απαιτούν ενεργή εποπτεία του οδηγού και δεν καθιστούν το όχημα αυτόνομο. Η πλήρης αυτονομία αυτών των λειτουργιών θα εξαρτηθεί από την επίτευξη αξιοπιστίας η οποία θα αποδεικνύεται από την εμπειρία δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων, καθώς και από σχετική θεσμική έγκριση η οποία μπορεί να χρειαστεί περισσότερο χρόνο σε ορισμένες περιοχές δικαιοδοσίας. Καθώς οι δυνατότητες του Autopilot, του Βελτιωμένου Autopilot και οι δυνατότητες Tesla Full Self-Driving εξελίσσονται, το όχημά σας θα αναβαθμίζεται συνεχώς μέσω ενημερώσεων του λογισμικού over-the-air”.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣυνεργασία της ΕΟΚ με τον Ρικ Πιτίνο σε θέματα ανάπτυξης εθνικών ομάδων
Επόμενο άρθροΠραγματοποιήθηκε το 3o Ετήσιο Συνέδριο Θεμάτων Συμμόρφωσης