Ο 16χρονος αθλητής του Ολυμπιακού (με καταγωγή από την Αλεξανδρούπολη) σημείωσε τριπλό πανελλήνιο ρεκόρ νέων ανδρών-εφήβων και παίδων στα 100μ. πρόσθιο με 1:00.66, έγινε ο τέταρτος ταχύτερος Έλληνας όλων των εποχών στο αγώνισμα και πλέον, πέρα από το βασικό του στόχο για φέτος (το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων), αρχίζει να… κοιτάζει και προς τον Πύργο του Άιφελ.

«Ασφαλώς και μπορώ να κάνω καλύτερο χρόνο. Είμαστε ακόμα στον Απρίλιο. Και όπως ήρθαν τα πράγματα, κοιτάζω και τους Ολυμπιακούς Αγώνες», παραδέχθηκε στις δηλώσεις του στην ΚΟΕ ο νεαρός πρωταθλητής, που πλέον είναι ο βασικός υποψήφιος για τη στελέχωση της 4Χ100μ. μικτής ομαδικής mixed, που έχει πάρει την πρόκριση για το Παρίσι, αφού η επίδοσή του είναι σαφώς ταχύτερη από το ατομικό ρεκόρ του Γιώργου Ασπουγαλή (ο οποίος ήταν μέλος της τετράδας που πήρε την πρόκριση στο Παγκόσμιο της Ντόχα).

«Ήταν πραγματικά μια φανταστική κούρσα. Πίστευα στον εαυτό μου και στις ικανότητές μου, η αλήθεια είναι πως δεν είχα φανταστεί πως θα σημείωνα μια τέτοια επίδοση. Ένιωσα όμως πολύ ωραία μέσα στο νερό, υπήρχε ανταγωνισμός, είχα δίπλα μου πολύ σπουδαίους αθλητές και ακόμα δεν έχω συνειδητοποιήσει τι έχει γίνει», δήλωσε ακόμη η Ντούμας και κατέληξε: «Έχω δουλέψει πολύ για να επιτευχθεί αυτός ο χρόνος. Έχω αφιερώσει πάρα πολλές ώρες στο κολυμβητήριο με τους προπονητές μου, αναλύοντας τις κούρσες και τα λάθη μου. Και όλα αυτά βγαίνουν».//Α.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣτον Οργανισμό Λιμένος Βόλου ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας Κωστής Χατζηδάκης
Επόμενο άρθροΣεισμός 3,2 Ρίχτερ ανοιχτά του Ηρακλείου Κρήτης