H Λίβερπουλ, μετά την αποτυχία της να πείσει τον Τσάμπι Αλόνσο να γίνει κάτοικος «Άνφιλντ» το καλοκαίρι, για να διαδεχτεί τον Γιούργκεν Κλοπ, εξετάζει πλέον την περίπτωση του Ρούμπεν Αμορίμ, ο οποίος έχει συμβόλαιο με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας έως το καλοκαίρι του 2026, στο οποίο υπάρχει ρήτρα εξαγοράς 30 εκατ. ευρώ.

Ο 39χρονος Πορτογάλος τεχνικός είχε συνδεθεί και τις περασμένες εβδομάδες με τη Λίβερπουλ, ως ο βασικός υποψήφιος για να πάρει τη θέση του Κλοπ, καθώς ο Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι της Μπράιτον βγήκε από τη λίστα της διοίκησης, δεδομένου ότι θα παραμείνει και τη νέα σεζόν στους «γλάρους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διοίκηση της Λίβερπουλ έκανε την πρώτη επαφή με τον 39χρονο κόουτς της Σπόρτινγκ, μέσω του μάνατζερ του, Κάρλος φαν Στράχαλεν, και συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις.

Η αγγλική ομάδα έχει εξαιρετική σχέση με τον Κολομβιανό ατζέντη, καθώς εκπροσωπεί και τον Λουίς Ντίας, και ήταν αυτός που πήγε τον διεθνή άσο από την Πόρτο στο «Ανφιλντ» τον Ιανουάριο του 2022.

Σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ η Μπαρτσελόνα θέλει να χαλάσει τα σχέδια της Λίβερπουλ και να προλάβει να της «αρπάξει» τον Αμορίμ, για να πάρει τη θέση του Τσάβι στο «Καμπ Νου» το καλοκαίρι, αλλά ο Πορτογάλος τεχνικός αν φύγει από τη Λισαβόνα προτιμά να δουλέψει στην Premier League και στο «Άνφιλντ», όπως σχετικά υποστηρίζει σήμερα η αγγλική εφημερίδα «Daily Mail».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα το συγκεκριμένο ρεπορτάζ σημειώνει πως ο Αμορίμ έχει τη δυνατότητα να φύγει με λιγότερα χρήματα από τα 30 εκατ. ευρώ που αναφέρονται στο συμβόλαιο του με τη Σπόρτινγκ, ενώ αν συμφωνήσει με τη Λίβερπουλ είναι σίγουρο πως θα πάρει μαζί του και τον Γκονσάλο Ινάσιο.

Ο 22χρονος Πορτογάλος διεθνής στόπερ έχει συμβόλαιο με την ομάδα της Λισαβόνας έως το καλοκαίρι του 2027 και έχει ρήτρα εξαγοράς στα 49 εκατ. ευρώ, ποσό που είναι έτοιμη να προσφέρει η πρωτοπόρος της Premier League.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜπάσκετ γυναικών: Δήλωσε αδυναμία συμμετοχής η Ελευθερία Μοσχάτου
Επόμενο άρθροΣ. Μισέλ: «Ανεπαρκής» η δέσμευση του Ισραήλ για άνοιγμα μεθοριακών διαβάσεων για μεταφορά βοήθειας στη Γάζα