Ο συγγραφέας μας παραδίδει τον ήρωα Νικηταρά (Χρίστος Γεωργίου) να συνομιλεί με την ψυχιατρικά ασθενή κόρη του, (Σάρα Τερζή) για όλους και για όλα.

Ο Νικηταράς θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Βαφείο την 1η Μαρτίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί ότι το έργο παρουσιάζεται από το 2021 μέχρι και σήμερα ανελλιπώς, σε θέατρα, Δήμους και Περιφέρειες ανά την Ελλάδα…

Συγκεκριμένα έχει παρουσιαστεί στην κεντρική Θεατρική σκηνή της Galerie Δημιουργών, (δύο Χειμώνες) στο θέατρο Αλκμήνη (ένα Χειμώνα) στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, στον Δήμο Νίκαιας, στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, στο θέατρο Ιάκωβος Καμπανέλλης με την συνεργασία της Περιφέρειας Πειραιά, στο Περιγιάλι Κορινθίας, στο Μουσείο Γουλανδρή, στον Δήμο Βέλου, στον Δήμο Σπάρτης, στην Πάτρα δύο φορές, στον Δήμο Πεύκης, στη Θεσσαλονίκη, στον Χορτιάτη, στο Ναύπλιο και στην Βαμβακού Λακωνίας με τη στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος…

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης στις 8 Μαρτίου η παράσταση έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί στο Γυμνάσιο της Νέας Ερυθραίας, ενώ στον εορτασμό της 25 Μαρτίου 2024, θα παρουσιαστεί στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο στην Τρίπολη!

Συντελεστές

Κείμενο-σκηνοθεσία: Γιώργος Α. Χριστοδούλου
Μουσική: Ραφαήλ Πυλαρινός
Βοηθός σκηνοθέτη: Σάββας Σουρμελίδης
Σκηνικά & Κουστούμια: Δήμητρα Καββαδά
Σχεδιασμός φωτισμού: Tάσος Ιωάννου
Ηχοληψία: Κωνσταντίνος Ιωάννου
Φωτογραφίες: Θάνος Γεωργίου – Μάνος Βλαστος
Βίντεο: Αλέξανδρος Τζιανακάκης- Βάσια Σκυλακάκη
Δημόσιες σχέσεις: Έλενα Καρρά

Την κατασκευή σπαθιού του Νικηταρά (ακριβές αντίγραφο) επιμελήθηκε ο Λευκαδίτης καλλιτέχνης- τεχνίτης Νίκος Κορφιάτης.

Διανομή

Στο ρόλο του Νικηταρά ο Χρίστος Γεωργίου
Στο ρόλο της τρελο-Σοφιάς η Σάρα Τερζή

Δύο λόγια για το έργο…

Ο Νικηταράς! Είναι αυτός, που έδωσε τόσες μάχες, που έσπασε τρία σπαθιά στα Δερβενάκια και που ποτέ δεν καταδέχτηκε να πάρει λάφυρα.
Είναι αυτός, που φυλακίστηκε άδικα για δύο χρόνια σ’ ένα σκοτεινό κελί, υπομένοντας άγριους ξυλοδαρμούς και εξευτελισμούς.
Ένας ήρωας που μετά την επανάσταση του 1821, τυφλώθηκε από τις κακουχίες και τα βασανιστήρια και αναγκάστηκε να γίνει ζητιάνος, για να επιβιώσει αυτός και η οικογένειά του.
Είναι αυτός, που είδε την κόρη του Σοφία να τρελαίνεται, επειδή τον αντίκρισε μες στα αίματα!! Που είδε να βγάζουν το καλύβι του σε πλειστηριασμό!
Ένας ήρωας, ένας Έλληνας, που σε όλη του τη ζωή πολέμησε για μια πατρίδα ελεύθερη, αλλά ουδείς δε γνωρίζει μέχρι σήμερα, που βρίσκεται ο τάφος του…(!!!) Μια σπαραχτική-ανθρώπινη παράσταση, που θα συγκινήσει και τον πιο σκληρό θεατή…

Θέατρο Βαφείο –Λάκης Καραλής
Τηλ. 210-3425637

Διεύθυνση: Αγ. Όρους 16 & Κων/πόλεως 115
Μετρό Κεραμεικού, 104 47 Βοτανικός

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΒίαια επεισόδια στη Χάγη μεταξύ μεταναστών
Επόμενο άρθροΝαταλία Λιονάκη: Η ζωή της σήμερα στην Κένυα ως μοναχή Φεβρωνία και ο δυνατός έρωτας με τον Κώστα Καραδήμα