Η Εθελοντική Ομάδα Άμεσης Επέμβασης Πολιτικής Προστασίας Αγριάς και η Ναυαγοσωστική Σχολή “In action” διοργανώνουν αυτό το Σάββατο 16 Μαρτίου εκδήλωση ενημέρωσης και εκπαίδευσης, στο ξενοδοχείο Valis στην Αγριά, δωρεάν για όσους συμμετέχουν, με στόχο μέσω της εκπαίδευσης να μειωθεί ο αριθμός των συνανθρώπων μας που χάνουν την ζωή τους εξαιτίας του πνιγμού. Η Όλγα Ραφαηλίδη, εκπαιδεύτρια της Ναυαγοσωστικής Σχολής “In action”, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ότι η γνώση του να προσφέρεις τις πρώτες βοήθειες στην ακτή είναι μια πράξη ανθρωπιάς και η εκπαίδευση είναι προσβάσιμη σε όλους.

Να σημειωθεί ότι περισσότεροι από 340 άνθρωποι χάνουν την ζωή τους από πνιγμό κάθε χρόνο, στη χώρας μας, παρά το γεγονός ότι είμαστε μια χώρα θαλασσινή, ενώ ένας άνθρωπος κάθε 90΄ χάνει την ζωή του από πνιγμό στον πλανήτη.
Τα περισσότερα περιστατικά πνιγμού σημειώνονται μόλις 10μ. από την ακτή και είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μπορούμε να βοηθήσουμε και να σώσουμε έναν συνάνθρωπο, αρκεί να γνωρίζουμε τον τρόπο και τις απαραίτητες πρώτες βοήθειες.
Με βάση τα στατιστικά στοιχεία το 70% των πνιγμών σημειώνεται στη θάλασσα, το 25% στις πισίνες και μόλις το 5% σε λίμνες και ποτάμια. Η ηλικιακή ομάδα που χάνει την ζωή της εξαιτίας του πνιγμού είναι κυρίως άνω των 60 ετών και οι τρεις είναι άνδρες έναντι μιας γυναίκας.

Ρεπορτάζ Φ. Παύλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροEntersoft: Στην Verdalite Limited το 33,58%
Επόμενο άρθροΣτον Μίλωνα μέχρι το 2026 ο Ψάρρας