«Δεν θα μείνει αναπάντητο το άνανδρο αυτό έγκλημα», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί για τα πλήγματα χθες, Δευτέρα, στο προξενικό γραφείο της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό, τα οποία αποδίδονται στο Ισραήλ, από τα οποία σκοτώθηκαν 7 μέλη των Φρουρών της Επανάστασης.

«Μέρα τη μέρα βλέπουμε να δυναμώνει το μέτωπο αντίστασης και η απέχθεια και το μίσος των ελεύθερων εθνών ενάντια στην παράνομη φύση του Ισραήλ και αυτό το άνανδρο έγκλημα δεν θα μείνει αναπάντητο», υπογράμμισε ο Ιρανός πρόεδρος σε ανακοίνωσή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης καταδίκασε την «απάνθρωπη, επιθετική και απεχθή πράξη εισβολής ως κατάφωρη παραβίαση των διεθνών κανόνων».

Όπως σημείωσε, το Ισραήλ “ενέγραψε τις τυφλές δολοφονίες στην ημερήσια διάταξή του” μετά “τις επανειλημμένες ήττες και αποτυχίες” που έχει υποστεί “κατά της πίστης και της βούλησης των μαχητών του Μετώπου της Αντίστασης”, αλλά “θα πρέπει να ξέρει ότι δεν θα επιτύχει ποτέ τους ζοφερούς του στόχους με τόσο απάνθρωπα μέσα”.

Η επίθεση, που αποδίδεται στο Ισραήλ, είχε στο στόχαστρο το προξενικό γραφείο της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό και στοίχισε τη ζωή σε 11 ανθρώπους, εκ των οποίων οι επτά ήταν Φρουροί της Επανάστασης, επίλεκτο σώμα των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Τεχεράνη δεσμεύτηκε να απαντήσει στην άνευ προηγουμένου αυτή επιδρομή σε κτίριο διπλωματικής αποστολής του Ιράν στη Συρία, όπου η Τεχεράνη και οι σύμμαχοί της υποστηρίζουν την εξουσία του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Το Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας του Ιράν συνεδρίασε χθες παρουσία του προέδρου Ραϊσί και έλαβε τις “απαραίτητες αποφάσεις”, ανέφερε το ίδιο σε ανακοίνωσή του, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜάρβιν Γκέι: Ήρθαν στο φως ακυκλοφόρητα τραγούδια του, 40 χρόνια μετά τη δολοφονία του
Επόμενο άρθροΠοστέκογλου σε ευχή για Καλό Πάσχα: «Είμαι Έλληνας ορθόδοξος»