O τεχνικός του Ολυμπιακού μίλησε για το παιχνίδι με την Παρτίζαν και τόνισε τα στοιχεία που πρέπει να προσέξει η ομάδα του για να φτάσει στη νίκη. 

Αναλυτικά ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε:

Για τον βαθμό προετοιμασίας του Ολυμπιακού σε σωματικό και πνευματικό επίπεδο για τον αγώνα στην έδρα της Παρτίζαν: “Δεν διαφέρει από άλλα παιχνίδια. Δεν κάναμε κάτι διαφορετικό. Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, σε μία καυτή έδρα.

Θέλει μεγάλη συγκέντρωση από τους παίκτες να μείνουν στο αγωνιστικό πλάνο. Να ελέγξεις τα συναισθήματά σου, να μην παρασυρθείς από την ένταση που παίζει ο αντίπαλος, αλλά και φυσικά από την κρισιμότητα του παιχνιδιού που είναι και για τους δύο αντιπάλους ιδιαίτερη. Για την Παρτίζαν ίσως είναι λίγο περισσότερο. Οπότε, αυτό είναι το θέμα, πώς θα εμφανιστούμε, αν θα είμαστε συγκεντρωμένοι και αν θα μείνουμε στο πλάνο μας”.

Για το γεγονός ότι η Παρτίζαν μοιάζει άλλη ομάδα εντός και εκτός έδρας και ποια είναι τα στοιχεία που το καθορίζουν αυτό: “Νομίζω ότι επειδή μιλάμε για την ίδια ομάδα, η διαφορά είναι προφανώς αυτό που συμβαίνει στο γήπεδό τους. Πέρυσι ήμουν ασθενής και δεν είχα πάει, το είχα δει από την τηλεόραση.

Μου μετέφεραν όμως οι συνεργάτες μου ότι είναι μία έντονη κατάσταση που δεν ακούς τι γίνεται. Είναι πολλή έντονη για τον φιλοξενούμενο. Ελπίζουμε να μην επηρεαστούμε, να έχουμε καλές επιλογές, οι παίκτες να είναι σε καλή μέρα, οι τραυματίες να μπαίνουν στο επίπεδο που πρέπει να είναι και να διεκδικήσουμε πραγματικά την νίκη”.

Για το αν είναι καταλύτης τα λάθη ή κάποιο άλλο στοιχείο στο ματς: “Με βάση τα απλά μαθηματικά, πάντα είναι. Οι κατοχές, τα λάθη, τα ριμπάουντ… Αν ο αντίπαλος έχει περισσότερες κατοχές με το ίδιο ποσοστό θα χάσεις. Άρα πρέπει εσύ προφανώς να κάνεις περισσότερες επιθέσεις.

Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να πουλήσεις την μπάλα ώστε να φύγουν στο τρανζίσιον, να προστατεύσεις την μπάλα σε όλες τις φάσεις που είναι 50-50, όλα αυτά που είναι σημαντικά στο μπάσκετ σε όποιο γήπεδο και αν παίζεις”.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθρο«Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας»: Δείτε φωτογραφίες από το αριστούργημα του Σαίξπηρ που ανεβαίνει στο Πλύφα
Επόμενο άρθροΓερμανία: Πέντε νεκροί και δεκάδες τραυματίες από ανατροπή λεωφορείου σε αυτοκινητόδρομο