Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρμός το βιβλίο του Αριέλ Λεκαδίτη «Ο Φρόιντ για το κράτος του Ισραήλ και άλλες ιστορίες».

Μέσα από τις σπάνιες ιστορίες που καταγράφονται στο ανά χείρας βιβλίο, το Ολοκαύτωμα αλλά και η καταδίωξη ναζί εγκληματιών παίρνει σάρκα και οστά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ιστορικά γεγονότα που έλαβαν χώρα πριν το Ολοκαύτωμα μέχρι και μετά την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ.

Μαρτυρίες για την καταδίωξη των Ναζί από τη Mossad μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο καθηλωτικός χαρακτήρας της αφήγησης του συγγραφέα υπερβαίνει την απλή ιστορική καταγραφή και περικλείει το συναισθηματικό τοπίο μιας εποχής που στιγματίστηκε από ασύλληπτες φρικαλεότητες. Με προσοχή στη λεπτομέρεια και τη βαθιά κατανόηση της ανθρώπινης κατάστασης, δίνει ζωή στις ιστορικές αφηγήσεις. Κάθε ιστορία γίνεται μια
συναρπαστική μαρτυρία της διαρκούς αναζήτησης της αλήθειας και της ανάγκης να δοθεί ένα τέλος. Ως εκ τούτου, προκύπτει το ερώτημα να εξεταστεί πώς οι Εβραίοι του Ισραήλ και, κατά συνέπεια, η κρατική υπηρεσία ασφαλείας (Mossad) καταδίωξαν και καταδίκασαν ναζιστές εγκληματίες. Μέσα από την ολοκληρωμένη αφήγηση του Λεκαδίτη, διαφωτίζονται οι μεθοδολογίες που χρησιμοποίησε η Mossad για να κυνηγήσει τους δράστες, οι νομικές περιπλοκές που αντιμετώπισε και οι ηθικές διαστάσεις της αναζήτησης δικαιοσύνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αριέλ Λεκαδίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980 και μεγάλωσε στον Βόλο. Αποφοίτησε το 2008 από τη σχολή Αγροτικής Ανάπτυξης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.
Κατόπιν εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα και το 2013 μετέβη στο Ισραήλ όπου ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στο πανεπιστήμιο της Χάιφα στο τμήμα Holocaust Studies. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Ισραήλ, έκανε την πρακτική του άσκηση στο μουσείο Ολοκαυτώματος του Yad Vashem, στο τμήμα Δικαίων των Εθνών. Κατά την επιστροφή του στην Ελλάδα, ασχολήθηκε με τη δημοσίευση άρθρων στον ηλεκτρονικό και γραπτό τύπο, σε θέματα Ολοκαυτώματος, αντισημιτισμού και ισραηλινής πολιτικής. Το 2017 θα μείνει στο Λονδίνο,όπου θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στο γραφείο του Head of Social Media του Υπουργείου Παιδείας. Το 2019 τοποθετήθηκε ως ένας από τους τρεις εκπροσώπους του ισραηλινού κόμματος Λικούντ στην Ελλάδα. Είναι ενεργό μέλος της εβραΐκής κοινότητας Βόλου.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροSonos Voice Control x Spotify
Επόμενο άρθροΣτην Ελλάδα το νέο Suzuki Swift – Πόσο κοστίζει;