Ο Γερμανός μουσικός της τζαζΓιόζεφ Σεπ” Αμετσμπίχλερ λατρεύει την Ελλάδα και διατηρεί εδώ και 25 χρόνια σπίτι στη Μηλίνα του Πηλίου. Ο ίδιος ήταν στο λιμάνι, όταν η κακοκαιρία χτύπησε την περιοχή, στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου. Βιώνοντας και προσωπικά την καταστροφή, αποφάσισε να συγκεντρώσει χρήματα για να βοηθήσει τους κατοίκους του αγαπημένου του χωριού, να σταθούν στα πόδια τους.

Ύστερα από μήνες θυμάται το πώς Πήλιο σείστηκε από 10.200 κεραυνούς και τη θεομηνία που ακολούθησε, με τους αδιάβατους δρόμους από τον όγκο του νερού.

“Είμαστε χαρούμενοι που επιζήσαμε”, είπε ο μουσικός, ενώ “η εικόνα του χωριού σε έκανε να θες να κλάψεις αλλά δεν το έκανες, καθώς το σοκ ήταν μεγαλύτερο.”

Ο μουσικός θέλησε, λοιπόν, να κάνει κάτι για το αγαπημένο του χωριό, όπου, μέσα στα τόσα χρόνια παρουσίας του εκεί, έχει αποκτήσει πολλούς καρδιακούς φίλους. Άνοιξε λοιπόν έναν τραπεζικό λογαριασμό και με τη συμμετοχή συναδέλφων του, γνωστών και φίλων, ο Αμετσμπίχλερ κατάφερε τον Φλεβάρη να συγκεντρώσει 35.000 ευρώ για το χωριό και τους κατοίκους του, ενώ μία ακόμη ομάδα Γερμανών μάζεψε 25.000 ευρώ.

Όπως είπε η κα Λυδία Φωτίου, κάτοικος του χωριού, οι Ολλανδοί συγκέντρωσαν χρήματα από συναυλίες, πωλήσεις, street food, ενώ και οι ντόπιοι, πολλοί εκ των οποίων έμειναν χωρίς σπίτι, με αξιοθαύμαστο κουράγιο “έβαλαν πλάτη”, τονίζοντας ότι μπορεί η γραφειοκρατική μηχανή να καθυστέρησε, η αλληλεγγύη όμως έφτασε και περίσσεψε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜάικλ Ντάγκλας: Η έκπληξη του ηθοποιού όταν έμαθε τι κοινό έχει με τη Σκάρλετ Γιόχανσον
Επόμενο άρθροΣε ρυθμούς ΠΑΟΚ κινείται πλέον ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ