«Δολοφονική ενέργεια» χαρακτήρισε ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Γαργάλας, το χτύπημα που του κατάφερε στο πρόσωπο, ο μέχρι χθες δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Βασίλης Ζαχείλας, με σκοπό να του «προκαλέσει σημαντική βλάβη στο πρόσωπο και με πιθανότητα και μόνιμη για τη ζωή του», την περασμένη Παρασκευή στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΔΕΥΑΜΒ.

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου παρουσία και του Γραμματέα της Τ.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ, Απ. Ριζόπουλου, εξιστόρησε με λεπτομέρειες το χρονικό και ανέφερε ότι κατέθεσε μήνυση κατά του κ. Ζαχείλα ενώ και η δικαιοσύνη κινήθηκε αυτεπάγγελτα.

Κάλεσμα συμμετοχής στο Δημοτικό Συμβούλιο

Κάλεσε τους πολίτες να παραβρεθούν, στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στη 1:30 μ.μ. , «όπως έχουν υποχρέωση να κάνουν κάθε φορά» και δεν παρέλειψε να τονίσει ότι «το χέρι που με χτύπησε ήταν αυτό που φαινόταν, ήταν πίσω του το χέρι της δημοτικής αρχής. Αλλά πίσω από αυτό ήταν το χέρι των ανθρώπων που στήριξαν αυτή τη δημοτική παράταξη». 

Στην τοποθέτησή του ο κ. Ριζόπουλος επανέλαβε ότι η ΛΑΣ καταγγέλλει «την εγκληματική-μαφιόζικη επίθεση στον εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο Κ. Γαργάλας από τον Β. Ζαχείλα» και τόνισε ότι οι δικαιολογίες του κ. Ζαχείλα για δήθεν «επεισόδιο στο οποίο ενεπλάκη χάνοντας δυστυχώς την ψυχραιμία του, είναι αισχρές και αστήριχτες». Επανέλαβε ότι ηθικοί «αυτουργοί» είναι η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος Αχ. Μπέος, υπενθυμίζοντας παρόμοια περιστατικά του παρελθόντος αλλά και την πολιτική της ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα με την «εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων, την πλάτη που βάζει για να εξυπηρετήσει η πόλη ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, την μονάδα επεξεργασίας LNG” και άλλα. 

Η τοποθέτηση Κ. Γαργάλα

Από την πλευρά του ο κ. Γαργάλας περιγράφοντας το περιστατικό, επισήμανε ότι έγινε στόχος γιατί τόσο εκείνος όσο και η ΛΑΣ προέβησαν και θα προέβαιναν και σε νέες αποκαλύψεις για τη ΔΕΥΑΜΒ αλλά γενικότερα για ζητήματα δημοκρατίας και διαχείρισης του δημοσίου χρήματος. 

Έκανε λόγο για «σχεδιασμένη αντίδραση», κάτι που προκύπτει και από τα γεγονότα όπως τα περιέγραψε επισημαίνοντας ότι ο ίδιος τράβηξε την κουκούλα από το πρόσωπο του μεταμφιεσμένου σε γέροντα με μεγάλη κοιλιά, δημοτικού συμβούλου, Βασίλη Ζαχείλα, ο οποίος τον χτύπησε εσκεμμένα με δύναμη για να του προκαλέσει βλάβη στο πρόσωπο ή και μεγαλύτερη. «Αν δεν είχα σκύψει στα γόνατα ενστικτωδώς μπορεί να είχα σπάσει το λαιμό μου, τη μύτη μου και να είχα σκοτωθεί ακαριαία αν έπεφτα πίσω και χτυπούσα στο πόμολο το φωριαμού που ήταν πίσω μου».

Επιπλέον ανέφερε πως κινήθηκε ο μασκοφόρος δημοτικός σύμβουλος, πως πήγε να ξεφύγει χαλαρά και ήρεμα, χωρίς να τον σταματήσει κανείς αν δεν έτρεχαν πίσω το ο Στ. Λημνιός, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Συμμαχία για το Βόλο» που ήταν δίπλα του και μάρτυρας στο περιστατικό. 

Τόσο ο κ. Ριζόπουλος όσο και ο κ. Γαργάλας ζήτησαν την δίωξη και παραδειγματική καταδίκη του κ. Ζαχείλα, και τόνισαν ότι η παράταξη θα συνεχίσει τον αγώνα της για διαφάνεια και υπεράσπιση των αναγκών των πολλών. Τέλος ο κ. Γαργάλας ευχαρίστησε όλους όσοι τον στήριξαν με ανακοινώσεις τους και καταδίκασαν το γεγονός. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑυτή η διατροφή θα σου χαρίσει τους κοιλιακούς των ονείρων σου
Επόμενο άρθροΟ Ντι Μαρία έριξε γροθιά και δεν τιμωρήθηκε ούτε με κίτρινη (video)