Με το χρυσό μετάλλιο στις… αποσκευές και πολύ μεγαλύτερα όνειρα για το μέλλον έφτασε στην Αθήνα ο Νταουρέν Κουρουγκλίεβ. Ο πρωταθλητής Ευρώπης που έγραψε Ιστορία, μιας κι έγινε ο πρώτος αθλητής της Πάλης που κατακτά δύο συνεχόμενα χρυσά Ευρωπαϊκά μετάλλια με την Ελλάδα, έδειξε ότι είναι έτοιμος για πολύ μεγαλύτερες διακρίσεις!

Μαζί με τον Αζαμάτ Χοσόνοφ και τον προπονητή Χρήστο Ξενίδη έφτασαν στην Αθήνα και τους υποδέχτηκαν εκ μέρους της Ομοσπονδίας ο Ολυμπιονίκης και μέλος της τεχνικής Επιτροπής Κώστας Θάνος και η τεχνική σύμβουλος Λία Νικολάου. Στο αεροπλάνο της επιστροφής ήταν και ο αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πάλης Θοδωρής Χαμάκος, ο οποίος είχε σύντομη συζήτηση με τον Κώστα Θάνο. Ο Κουρουγκλίεβ στις δηλώσεις του κατά την επιστροφή του, τόνισε ότι τα καλύτερα έρχονται: «Είμαι χαρούμενος που κατέκτησα το δεύτερο χρυσό μετάλλιο με την Ελλάδα. Το μυαλό μου όμως είναι στραμμένο προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Να καταφέρω να αγωνιστώ στα Προολυμπιακά τουρνουά και στη συνέχεια στο Παρίσι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κουρουγκλίεβ την Κυριακή κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 86κ. της ελευθέρας και έδειξε ξανά ότι είναι ο κυρίαρχος της κατηγορίας. Μάλιστα είναι ένας από τους τέσσερις αθλητές που υπερασπίστηκαν τον τίτλο τους στην ελευθέρα. Ο δις πρωταθλητής Ευρώπης στη συνέχεια αναφέρθηκε στο γεγονός ότι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δεν έχασε τεχνικό σημείο, αλλά και το γεγονός ότι 35-2 που σημείωσε ήταν το καλύτερο ρεκόρ στην ελευθέρα: «Για μένα δεν έχει σημασία το σκορ. Σημασία έχει να κερδίσεις το ματς. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος στο αποτέλεσμα και όχι στα ρεκόρ.».

Τέλος όσον αφορά το διαβατήριό του που περιμένει να εκδοθεί ο Κουρουγκλίεβ δήλωσε: «Ελπίζω να πάρω το διαβατήριο και θα αποδείξω σε όλους τόσο στα προολυμπιακά τουρνουά, όσο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες τις δυνατότητές μου. Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης και τους ανθρώπους της για την εμπιστοσύνη και την άμεση στήριξη τους σε μένα. Την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και ειδικότερα τον εκπρόσωπο της Πάλης Κωνσταντίνο Φίλη για την έμπρακτη υποστήριξη του, προκειμένου να βρεθώ στο Παρίσι 2024.

Ιδιαιτέρως, όμως, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Βρούτση και την ελληνική Πολιτεία για όλες τις ενέργειές τους, προκειμένου να μπορέσω να αγωνιστώ με την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΧατζηδάκης: Η υπηρεσία IRIS είναι το πιο ωφέλιμο εργαλείο
Επόμενο άρθροΌλα στο… μηδέν – www.ertsports.gr