Νέα εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με τον καρκίνο του προστάτη, υλοποιεί η Astellas Ελλάδος με την υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ).

Με κεντρικό μήνυμα «Μην αλλάζεις τη ζωή σου, απλώς συνήθειες…» και συνοδευτική προτροπή «Ακολούθησε τη θεραπεία σου, υιοθέτησε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Μπορείς να τον αντιμετωπίσεις. Ενημερώσου!», η εκστρατεία λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης των ασθενών με καρκίνο προστάτη και του περιβάλλοντός τους, αποσκοπώντας επιπλέον στην ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού για τον καρκίνο του προστάτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος της εκστρατείας είναι να επισημάνει στους ασθενείς τη σημασία της υιοθέτησης ενός υγιεινού τρόπου ζωής κατά τη διάρκεια της θεραπευτικής τους αγωγής, σε συνεννόηση με τον θεράποντα ιατρό τους και τους επαγγελματίες υγιεινής διατροφής και σωματικής φυσικής κατάστασης.
Σημειώνεται ότι ο καρκίνος του προστάτη είναι ο δεύτερος πιο συχνά εμφανιζόμενος τύπος καρκίνου στους άντρες και αποτελεί τη δεύτερη συχνότερη αιτία θανάτου από καρκίνο στον ανδρικό πληθυσμό. Υπολογίζεται ότι ένας στους δέκα άντρες θα εμφανίσει κάποια στιγμή στη ζωή του καρκίνο του προστάτη.

Ομοίως, ο καρκίνος του προστάτη στην Ελλάδα είναι ο δεύτερος πιο συχνός στον ανδρικό πληθυσμό, σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού για την Έρευνα του Καρκίνου (IARC). Συγκεκριμένα, το 2020 ο πιο συχνός καρκίνος στους άνδρες ήταν αυτός του πνεύμονα με ποσοστό 18,7% και 6.786 διαγνώσεις, με τον καρκίνο του προστάτη να ακολουθεί με 17,1% και 6.217 διαγνώσεις αντιστοίχως.
Στα δεδομένα του προβλήματος πρέπει επιπλέον να επισημανθεί ότι ο καρκίνος του προστάτη έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική επιβάρυνση των ασθενών σε ψυχολογικό επίπεδο, ενώ επιφέρει μεγάλες αλλαγές στις κοινωνικές τους σχέσεις.

Βασικό όχημα της ενημερωτικής εκστρατείας είναι ένα video διάρκειας 35” στο οποίο, μέσω του φωτογραφικού φακού ξετυλίγονται στιγμές της καθημερινότητας με πρωταγωνιστές άνδρες διαφορετικών ηλικιών. Ο φακός παγώνει και ακούγεται το μήνυμα «Μην αλλάζεις τη ζωή σου, απλώς συνήθειες… Ακολούθησε τη θεραπεία σου, υιοθέτησε έναν υγιεινό τρόπο ζωής». Η ιστορία κλείνει με το χαμόγελο αισιοδοξίας ενός άνδρα και το μήνυμα «Μπορείς να τον αντιμετωπίσεις. Ενημερώσου!».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εκστρατεία θα «ταξιδέψει» στο ψηφιακό περιβάλλον, επίσης για την ενημέρωση των ασθενών αλλά και την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού, θα εξελιχθεί με συνεντεύξεις επαγγελματιών Υγείας στα Μέσα της Περιφέρειας και θα ολοκληρωθεί με μια συμβολική δράση – περίπατο στο αισθητικό πάρκο Υμηττού στις αρχές Ιουνίου.

Αναφερόμενος στην εκστρατεία, ο κ. Svetoslav Tsenov, General Manager, HBRG της Astellas, τόνισε σχετικά: «Η εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που υλοποιούμε με την υποστήριξη της ΕΛΛΟΚ, την οποία και ευχαριστούμε, εντάσσεται στη φιλοσοφία της Astellas για την ανάληψη πρωτοβουλιών με επίκεντρο τον ασθενή και στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του. Με το μήνυμα «Μην αλλάζεις τη ζωή σου, απλώς συνήθειες…» στόχος μας είναι να παροτρύνουμε τους ασθενείς να ακολουθούν ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής και να ασκούν συστηματική φυσική δραστηριότητα, συνήθειες που συμβάλλουν στην ενίσχυση του οργανισμού τους και στην καλύτερη ανταπόκριση της θεραπείας τους».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ) κ. Γιώργος Καπετανάκης αναφορικά με την εκστρατεία υπογράμμισε ότι «Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου με χαρά υποστηρίζει την πρωτοβουλία της Astellas, που έχει ως στόχο να θέσει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και την ανάγκη να εστιάσουμε στην ποιότητα ζωής του. Το μήνυμα της καμπάνιας είναι ηχηρό και ξεκάθαρο: οι ασθενείς με καρκίνο του προστάτη μπορούν με μικρές αλλαγές στις καθημερινές συνήθειες να αυξήσουν σημαντικά τις πιθανότητες καλύτερης έκβασης στη θεραπεία. Με κατάλληλη ενημέρωση και υποστήριξη μπορούν και πρέπει να έχουν πλέον ενεργό ρόλο στη θεραπεία τους. Μιλάμε ανοιχτά για τον καρκίνο του προστάτη, χωρίς φόβο, χωρίς ταμπού και παίρνουμε αποφάσεις για το καλό της υγείας μας».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟλυμπιακός: Στην διαθεσιμότητα τα εισιτήρια του 1ο και του 3ου τελικού με τον Παναθηναϊκό
Επόμενο άρθροΒίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή του τροχαίου στο Μαρκόπουλο