Το Επιμελητήριο Μαγνησίας στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του που στόχο έχουν την στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων και την προβολή – προώθηση των προϊόντων τους, συμμετείχε και φέτος στη Διεθνή Έκθεση «OLIO CAPITALE 2024», που διοργανώθηκε στην Τεργέστη της Ιταλίας από 8 έως και 10 Μαρτίου 2024. Η συγκεκριμένη έκθεση είναι η μεγαλύτερη και πιο σημαντική του είδους της, αφιερωμένη εξ’ ολοκλήρου στο κορυφαίας ποιότητας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Εκτός της παρουσίασης λαδιού, ελιάς και γενικά προϊόντων ελιάς, περιλαμβάνει διαγωνισμό λαδιού και συναντήσεις b2b μεταξύ των ενδιαφερομένων. Επιπλέον, στους συμμετέχοντες δίνεται η ευκαιρία απευθείας πώλησης καθώς επίσης και γευσιγνωσίας και παρακολούθησης τεχνικών σεμιναρίων και διαλέξεων. Το Επιμελητήριο Μαγνησίας εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Αριστοτέλης Μπασδάνης και ο Α’ Αντιπρόεδρος Φίλιππος Σαμαλέκος, ενώ υπήρξαν τέσσερις συμμετοχές από το Νομό. Πιο συγκεκριμένα, συμμετείχαν οι εξής επιχειρήσεις: CROZANA LTD (ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΕΣ ΕΛΙΕΣ, ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ), ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΗΛΙΟΥ –Β.ΣΠΟΡΑΔΩΝ(ΕΛΙΕΣ, ΛΑΔΙ), ΚΡΑΒΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ(ΒΟΤΑΝΑ, ΤΣΑΪ, ΧΑΜΟΜΗΛΙ, ΛΟΥΙΖΑ, ΜΕΛΙ), ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΑ ΠΗΛΙΟΥ ΚΑΝΤΙΚΟΣ ΑΕΒΕ (ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ). 

Στο περιθώριο της έκθεσης ο κ. Μπασδάνης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Τεργέστης και Αντιπρόεδρο της Ένωσης Επιμελητηρίων Ιταλίας (Unioncamere), κ. Antonio Paoletti, καθώς και τον αρμόδιο για τις Διεθνείς Σχέσεις του Εμπορικού Επιμελητηρίου Τεργέστης κ. Paolo Marchese. Μαζί τους συζητήθηκε η ελληνική συμμετοχή στην Olio Capitale, η οποία είναι σταθερή εδώ και χρόνια με τη συνδρομή του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, καθώς και την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου. Διερευνήθηκε η δυνατότητα μιας πιο διακριτής ελληνικής παρουσίας στην επόμενη έκδοση της έκθεσης, το 2025, με την διοργάνωση ενός Φεστιβάλ Ελληνικού Ελαιολάδου. 

Με επιτυχία η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Μαγνησίας στην διεθνή έκθεση Olio Capitale 2024

Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας συναντήθηκε με την Σύμβουλο του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Μιλάνο κ. Παγώνα Λαρδά, η οποία και επισκέφθηκε το ελληνικό περίπτερο, τονίζοντας: Ηπαρουσίαση του ελληνικού ελαιολάδου σε Διεθνείς Εκθέσεις, τόσο εντός όσο και εκτός Ιταλίας (π.χ. όπως η έκθεση SIAL στο Παρίσι ή η Fancy Food Show στη Νέα Υόρκη), μπορεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον των Ιταλών εισαγωγέων αλλά και καταναλωτών. Έχοντας γνώση για την ελληνική ποιότητα στην ιταλική αγορά, το επόμενο βήμα είναι η καθιέρωση του branding και το στοχευμένο marketing του επώνυμου ελληνικού ελαιολάδου.

Έλληνες και ξένοι επίσημοι προσκεκλημένοι, επισκεπτόμενοι το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο οποίο μετείχε το Επιμελητήριο Μαγνησίας εξέφρασαν την διάθεση συνεργασίας με τους παραγωγούς, ενώ απένειμαν τα εύσημα για την προσπάθεια που καταβάλλεται με στόχο την αναγνώριση της προστιθέμενης αξίας των Θεσσαλικών προϊόντων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκθεση προσέλκυσε περισσότερους από 20.000 επισκέπτες από την Ιταλία, Αυστρία, Σλοβενία, Γερμανία και άλλες χώρες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΙνδία: Τουλάχιστον πέντε νεκροί από πυρκαγιά σε εργοστάσιο χημικών
Επόμενο άρθροΠρόταση της Νιούκαστλ για τον Σούλε