Μετά την Υποδιεύθυνση Ανηλίκων Αττικής, η Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας είναι η δεύτερη Αστυνομική δομή που διαθέτει πλέον, “Δωμάτιο Δικανικής Εξέτασης και Εξέτασης Εμπορίας Ανθρώπων” που υπάγεται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου

Τα εγκαίνια τέλεσε σήμερα, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ενώ στην τελετή παρέστησαν, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας, Υποστράτηγος Θωμάς Καρανάσιος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας, Γεώργιος Ντιζές, ο Διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μαγνησίας, Διαμαντής Καρβέλης και το προσωπικό της Αστυνομικής Δ/νσης.

Σύμφωνα με τον κ. Καρβέλη, με διάταξη του 2017 προβλέπεται ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν, σε χώρους δικαστηρίων κυρίως, αυτοτελή – όπως λέγονται – γραφεία ανηλίκων. Μέχρι τώρα, ωστόσο, έχουν δημιουργηθεί τέτοια γραφεία σε ορισμένα μόνο δικαστικά κτίρια, ανά την Ελλάδα κι ένα στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων Αττικής.

“Η σχετική διάταξη λέει ότι οι ανήλικοι, που έχουν πέσει θύματα γενετήσιας βίας θα πρέπει να εξετάζονται από παιδοψυχολόγο. Ο ρόλος των αστυνομικών είναι απλά συμβουλευτικός. Κρίναμε λοιπόν, ότι από την στιγμή που είχαμε τη δυνατότητα, στην Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, να δημιουργήσουμε έναν αντίστοιχο χώρο για να ακολουθείται η σωστή διαδικασία σε αυτές τις περιπτώσεις, όπως εξάλλου προβλέπεται από το νόμο” τόνισε ο Διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, προσθέτοντας πω στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, οι καταθέσεις των ανηλίκων θα καταγράφονται κι έτσι θα αποφεύγεται η δευτερογενής – όπως λέγεται – θυματοποίησή τους όταν ακολούθως, πρέπει να πάνε στο Δικαστήριο και να επαναλάβουν τα ίδια επώδυνα γεγονότα. Το βίντεο της κατάθεσης θα στέλνεται στο Δικαστήριο και θα μπορεί να χρησιμοποιείται από διαδίκους και δικαστές.

Από την πλευρά του, στον σύντομο χαιρετισμό του ο Μητροπολίτης Δημητριάδος εξέφρασε την ικανοποίηση για τη δημιουργία αυτού του ειδικού χώρου που σκοπό έχει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις να αντιμετωπιστεί ένα σύγχρονο πρόβλημα όπως είναι η εκμετάλλευση των ανθρώπων, η εφηβική και σχολική βία. Στην συνέχεια, αναφέρθηκε στην ρίζα του προβλήματος που δεν είναι άλλη – όπως είπε – από το οικογενειακό περιβάλλον το οποίο δυστυχώς υποτιμούμε. 

Ο κ. Ιγνάτιος επισήμανε, τέλος, ότι «εμείς δημιουργούμε τις προϋποθέσεις να στηρίξουμε τις οικογένειες με τις μηνιαίες Συνάξεις Γονέων που σκοπό έχουν να καταστήσουν σαφές ότι ο κάθε άνθρωπός είναι εικόνα Θεού, πιστεύω ότι και με τη δική σας συμβολή θα αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜπορέλ για Γάζα: «Η στέρηση τροφής χρησιμοποιείται ως πολεμικό όπλο»
Επόμενο άρθροΧουχουλής: «Μας πήγαν όλα καλά στη Μύκονο, μπροστά μας τέσσερις “τελικοί”»