Η Μαίρη επιδιώκει μια συνάντηση με τη Νικολίνα, η οποία όμως δεν έχει ευτυχή κατάληξη. Η Κερασία ζητάει να πάρει το μωρό της Τες, ενώ ο Καραχάλιος βρίσκει ενδείξεις για το κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας.

Μη χάσετε τις συγκλονιστικές εξελίξεις στα νέα επεισόδια της σειράς της ΕΡΤ1 «Η παραλία», η οποία μεταδίδεται από τη Δευτέρα 1η έως και την Πέμπτη 4 Απριλίου 2024, στις 22:45.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 1η Απριλίου 2024, ώρα 22:45

Επεισόδιο 117ο: Η Μαίρη και ο Καραχάλιος συνεργάζονται προκειμένου να βγάλουν άκρη με την κατηγορία φόνου που έχουν επιρρίψει οι αρχές στον Δημητρό. Με αφορμή τη διερεύνηση του περιβάλλοντος και των ανθρώπων που βρίσκονται κοντά στον Δημητρό, η Μαίρη επιδιώκει μια συνάντηση με τη Νικολίνα, χωρίς η τελευταία να είναι ακόμα έτοιμη να την αντιμετωπίσει. Από την άλλη μεριά, η χήρα επισκέπτεται το ιατρείο του Χάρη και οι δύο τους έρχονται πιο κοντά. Οι εντάσεις στο ερωτικό τρίγωνο Μαρίας, Καραχάλιου και Νάταλι κλιμακώνονται, ενώ ο τραυματισμένος Γράντος δένεται περισσότερο με τη Νικολίνα. Η τελική αναμέτρηση της Νικολίνας και της Μαίρης είναι μοιραία.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 2 Απριλίου 2024, ώρα 22:45

Επεισόδιο 118ο: Ο Διονύσης, που είχε ανακτήσει τα κλεμμένα αρχαία, έρχεται σε επαφή με την Αμαλία και δρομολογούν τις μετέπειτα κινήσεις τους. Παράλληλα, η σχέση της Ελένης με τον Λοΐζο περνάει σε νέα φάση, καθώς έχουν αποδεχτεί ο ένας τη ζωή του άλλου. Η Νικολίνα δέχεται, μετά από προτροπή του Διονύση και του Γράντου, να μιλήσει στην ψυχίατρο και οι δύο γυναίκες συγκρούονται μετωπικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 3 Απριλίου 2024, ώρα 22:45

Επεισόδιο 119ο: Ο Πιτ διεξάγει ο ίδιος έρευνα, παράλληλα με τον Καραχάλιο, αναζητώντας τι πραγματικά έγινε το βράδυ της δολοφονίας της Ρηνιώς. Η Μαίρη αφήνει τα Μάταλα και επιστρέφει στα Χανιά, ενώ ο Διονύσης προτείνει στον Σήφη να επανεξετάσουν τη συνεργασία τους παραβλέποντας την καταδίκη του Δημητρού. Στη συνέλευση των χίπηδων, η Μαρία μιλάει συναινετικά και όλοι φαίνονται να πείθονται, εκτός από τον Μάρτιν, ο οποίος επιμένει στη χάραξη της δικής του πορείας. Ο Καραχάλιος βρίσκει ενδείξεις για το κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας, ενώ η Κερασία, χωρίς να το συνειδητοποιεί, προτείνει στην Τες να της δώσει το παιδί που η Τες κυοφορεί.

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 4 Απριλίου 2024, ώρα 22:45

Επεισόδιο 120ό: Η συνεργασία του Λοΐζου με τον Μάρτιν βαθαίνει, με στόχο τη διάσπαση της χίπικης κοινότητας, ενώ ταυτόχρονα ο Καραχάλιος επιχειρεί να στριμώξει τον Διονύση για τα περιστατικά αρχαιοκαπηλίας, που έχει αποδείξεις ότι συμβαίνουν στα Μάταλα. Αργότερα, ο Διονύσης επιχειρεί να βρει στοιχεία από το παρελθόν του Καραχάλιου, θέλοντας να ξεφύγει από τον κλοιό που σφίγγει γύρω του. Ταυτόχρονα, η επίσκεψη του Γράντου στο ψυχιατρείο που νοσηλεύεται ο Δημητρός, ενεργοποιεί την ανάμνηση της Βιολέτας στον τελευταίο. Ο Μάρκος πληροφορείται από την Κερασία ότι πρότεινε να πάρει η ίδια το παιδί που κυοφορεί η Τες. Μετά από ανώνυμη καταγγελία, ο αστυνόμος Αρβανιτάκης φτάνει σε μια συγκέντρωση των χίπηδων, στην οποία ο Μάρτιν έχει αφήσει αντικαθεστωτικές προκηρύξεις.

Λίγα λόγια για την υπόθεση…

Σεπτέμβριος 1969, Μάταλα. Η νεαρή γιατρός Υπατία Αρχοντάκη (Δανάη Μιχαλάκη) επιστρέφει από το Λονδίνο, στον τόπο της παιδικής της ηλικίας, προκειμένου να ανακοινώσει στην οικογένειά της ότι αρραβωνιάζεται και σκοπεύει να παντρευτεί τον Γιώργο (Γιάννης Κουκουράκης). Ο Γιώργος, ο οποίος ζει μαζί της στο Λονδίνο και εργάζεται στα ναυτιλιακά, θα έρθει στην Κρήτη λίγες ημέρες μετά την Υπατία προκειμένου να ζητήσει το χέρι της και επίσημα από την οικογένειά της.

Το πρώτο βράδυ της Υπατίας στα Μάταλα θα συνοδευτεί από την επανασύνδεση με τις παιδικές της φίλες, στις οποίες θα προτείνει να την παντρέψουν. Δίνουν ραντεβού στο πάρτι των χίπηδων, οι οποίοι έχουν βρει στέγη στη μαγευτική παραλία της περιοχής. Εκεί, η Υπατία θα γνωρίσει την περίεργη, αλλά και φιλόξενη κοινότητα των «παιδιών των λουλουδιών», μέλος της οποίας είναι και ο Χάρι (Δημήτρης Μοθωναίος). Ανάμεσά τους θα γεννηθεί ένας έρωτας που ξεκινά με πόνο και εμπόδια και θα βρεθεί στο επίκεντρο μιας δίνης που θα συμπαρασύρει στο πέρασμά της όλα όσα οι ήρωές μας θεωρούσαν δεδομένα.

Σύντομα, με αφετηρία μια τραγική δολοφονία που θα συνταράξει την περιοχή, αλλά περισσότερο απ’ όλους την ίδια την Υπατία, ο παράδεισός της θα δοκιμαστεί πολύ σκληρά.

Παίζουν: Δανάη Μιχαλάκη (Υπατία Αρχοντάκη), Δημήτρης Μοθωναίος (Χάρι Πιρς), Αλέξανδρος Λογοθέτης (Διονύσης Αρχοντάκης), Γιούλικα Σκαφιδά (Αντιγόνη Αρχοντάκη), Νικόλας Παπαγιάννης (Γράντος Μαυριτσάκης), Δημοσθένης Παπαδόπουλος (Λοΐζος Ανδρουλιδάκης), Γωγώ Καρτσάνα (Μαρία Ζαφειράκη), Δημήτρης Ξανθόπουλος (Σήφης Γερωνυμάκης), Δημήτρης Κίτσος (Παύλος Αρχοντάκης), Ελεάνα Στραβοδήμου (Ναταλί Πασκάλ), Αλέξανδρος Πέρρος (Μαρκ Μπένσον), Μαρία Μπαγανά (Νόνα Ζηνοβάκη), Αλέξανδρος Μούκανος (Παπα-Νικόλας Μαυριτσάκης), Νίκος Καραγιώργης (Παντελής Αρβανιτάκης), Ευσταθία Τσαπαρέλη (Κερασία Μαυριτσάκη), Ξένια Ντάνια (Τες Γουίλσον), Μαρθίλια Σβάρνα (Λόρα Μπράουν), Γιώργος Σαββίδης (Τόμι Μπέικερ), Στέφανος Μουαγκιέ (Στιβ Μίλερ), Αλέξανδρος Σιδηρόπουλος-Alex Sid (Μπράιαν Τέιλορ), Τάκης Σακελλαρίου (Κώστας Ζαφειράκης), Κατερίνα Λυπηρίδου (Ελένη Ανδρουλιδάκη), Νόνη Ιωαννίδου (Άννα Τσαμπουράκη), Γιώργος Γιαννόπουλος (Μανόλης Παπαγιαννάκης), Προμηθέας Νερατίνι (Ηλίας Παπαδομιχελάκης), Βερονίκη Κυριακοπούλου (Βερόνικα Τόμσον)

Στον ρόλο του Πιτ Φέργκιουσον ο Κώστας Νικούλι
Στον ρόλο του Γιώργου Παυλόπουλου ο Γιάννης Κουκουράκης
Στον ρόλο του Νικήτα Τσαμπουράκη ο Γιώργος Μιχαλάκης
Στον ρόλο του Ανδρέα Καραχάλιου ο Μάκης Παπαδημητρίου
Στον ρόλο της Νικολίνας Αρχοντάκη η Μπέτυ Λιβανού
Και στον ρόλο του Δημητρού Αρχοντάκη ο Γιώργος Νινιός

Σενάριο: Γιώργος Χρυσοβιτσάνος, Κώστας Γεραμπίνης
Σκηνοθεσία: Στέφανος Μπλάτσος
Σκηνοθέτες: Εύη Βαρδάκη, Χρήστος Ζαχαράκης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ανδρέας Γούλος, Άγγελος Παπαδόπουλος
Σκηνογραφία: Σοφία Ζούμπερη
Ενδυματολογία: Νινέττα Ζαχαροπούλου
Μακιγιάζ: Λία Πρωτόπαππα, Έλλη Κριαρά
Ηχοληψία: Παναγιώτης Ψημμένος, Ανδρέας Γκόβας
Μοντάζ: Χρήστος Μαρκάκης
Μουσικοί-στίχοι: Alex Sid, Δημήτρης Νάσιος (Quasamodo)
Μουσική επιμέλεια: Ασημάκης Κοντογιάννης
Casting: Ηρώ Γάλλου
Project manager: Ορέστης Πλακιάς
Οργάνωση παραγωγής: Σπύρος Σάββας, Δημήτρης Αποστολίδης
Παραγωγός: Στέλιος Κοτιώνης
Executive producer: Βασίλης Χρυσανθόπουλος
Παραγωγή: ΕΡΤ

Βασισμένο σε μια πρωτότυπη ιδέα των Πηνελόπης Κουρτζή και Αυγής Βάγια

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚρύφτηκε ο ήλιος στο Ηράκλειο – Αφρικανική σκόνη «πνίγει» την περιοχή
Επόμενο άρθροΟ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για την εαρινή κατάταξη κληρωτών στις ένοπλες δυνάμεις