Τρεις παίκτες της Φενερμπαχτσέ -αντιπάλου του Ολυμπιακού στα προημιτελικά του Conference League- συμπεριλαμβανομένου του Νιγηριανού διεθνούς Μπράιτ Οσάγι-Σάμουελ, κλήθηκαν στο πειθαρχικό συμβούλιο της τουρκικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου (TFF) για επεισόδια που ακολούθησαν τον εκτός έδρας αγώνα με την Τραμπζονσπόρ, όπως ανακοίνωσε σήμερα (1/4) η ομοσπονδία.

Στις 17 Μαρτίου οπαδοί εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο του σταδίου της Τραμπζονσπόρ  μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, σε αγώνα πρωταθλήματος που έχασε (2-3) η ομάδα τους, ενώ παίκτες της Φενερμπαχτσέ, πανηγύριζαν τη νίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μπράιτ Οσάγι-Σάμουελ έδωσε μια δυνατή γροθιά σε έναν από αυτούς τους οπαδούς, ο οποίος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με το πρόσωπό του καλυμμένο.

Δύο ακόμη παίκτες της Φενερμπαχτσέ, o Ολλανδός αμυντικός Τζέιντεν  Οουστερβόλντε, που κλώτσησε τον ίδιο οπαδό και ο Ιφράν Τσαν Εγκριμπαγιάτ λόγω «αντιαθλητικής συμπεριφοράς», καθώς και δύο υπάλληλοι του συλλόγου κλήθηκαν επίσης για «επεισόδια», ανακοίνωσε η τουρκική ομοσπονδία.

Ενώπιον του πειθαρχικού συμβουλίου θα εμφανιστεί και ο βοηθός προπονητή της Τραμπζονσπόρ, Εγκεμέν Κορκμάζ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συμπλοκή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην Τουρκία, τρεις μήνες μετά τη βίαιη επίθεση σε διαιτητή από πρόεδρο συλλόγου μετά από αγώνα της Süper Lig.

Ο επικεφαλής της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, κατήγγειλε τη βία ως «απολύτως απαράδεκτη».

Στη συνέχεια συνελήφθησαν 13 οπαδοί της Τραμπζονσπόρ, πέντε εκ των οποίων τέθηκαν υπό κράτηση.

Ο γενικός γραμματέας της Τραμπζονσπόρ, Κεμάλ Ερτούρκ, ζήτησε την περασμένη εβδομάδα να αφεθούν ελεύθεροι αυτοί οι οπαδοί που «συνελήφθησαν άδικα… όσο το δυνατόν συντομότερα».

Αύριο (2/4) είναι προγραμματισμένη η έκτακτη γενική συνέλευση της Φενερμπαχτσέ, όπου μπορεί να αποφασιστεί η αποχώρηση της ομάδας από το πρωτάθλημα.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜαίνεται για δεύτερη ημέρα η φωτιά στα Πιέρια όρη
Επόμενο άρθροLive Streaming: ΑΕΚ – Μαρούσι