H Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδας δώρισε ένα έργα 10 τόμων για την επανάσταση τους 1821 σε 81 σχολεία Β’θμιας Εκπαίδευσης της Μαγνησίας. Πρόκειται για πρακτικά ισάριθμων συνεδρίων που έγιναν από το 1991 ως το 2021 για τα ‘ 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Σήμερα έγινε η επίσης παρουσίαση των τόμων και η παράδοσή τους στα σχολεία σε εκδήλωση στο Συνεδριακό Κέντρο της ΙΜΔ στα Μελισσάτικα. Τρεις φιλόλογοι τα παρουσίασαν ενώ 400 μαθητές παρακολούθησαν την εκδήλωση που έκλεισε μουσικά η χορωδία του Μουσικού Σχολείου Βόλου.

Δωρεά βιβλίων για την ιστορία του 1821 σε σχολεία από την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος

«Είναι μια μικρή βιβλιοθήκη, που η Εκκλησία της Ελλάδος έχει εκδώσει και δωρίζουμε σήμερα σε όλα τα σχολεία της περιοχής μας. Είναι μια μεγάλη εκδοτική προσπάθεια, καταξίωσε την αξία της Ελλάδας για το 1821 και την προετοιμασία που είχε γα τους εορτασμούς των 200 χρόνων και σήμερα τα σχολεία μας αποκτούν αυτή τη βιβλιοθήκη, ώστε να μπορούν μαθητές και καθηγητές να αναζητούν την αλήθεια για την Επανάσταση του 1821», επισήμανε ο Μητροπολίτης Δημητριάδας κ. Ιγνάτιος.

Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης χαρακτήρισε σημαντικότατη την ημέρα για τα σχολεία μας και είπε ότι για άλλη μια φορά η ΙΜΔ και ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος στέκεται αρωγός στα εκπαιδευτικά πράγματα και την εκπαιδευτική αυτή τη φορά υποστήριξη των μαθητών. 

Δωρεά βιβλίων για την ιστορία του 1821 σε σχολεία από την Ιερά Μητρόπολη ΔημητριάδοςΔωρεά βιβλίων για την ιστορία του 1821 σε σχολεία από την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος

Την σημαντική προσφορά της μάθησης με τη χρήση βιβλίων επισήμανε ο Δημήτρης Βλιώρας, μαθητής του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνία ενώ η Κωνσταντίνα Σδρόλια του Μουσικού Γυμνασίου ανέφερε ότι το έργο θα βοηθήσει τους μαθητές στην ιστορία και στα άλλα μαθήματα και θα είναι ένα πολύτιμο υλικό. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚηφισιά: Χωρίς τις αισθήσεις τους ανασύρθηκαν δύο άτομα από φλεγόμενο διαμέρισμα
Επόμενο άρθροΈβδομη θέση για την εθνική ανσάμπλ και για την Παναγιώτα Λύτρα στο στεφάνι