Σε 10 ημέρες θα υπάρξει απάντηση από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας για την επιδότηση της ακτοπλοϊκής γραμμής που θα συνδέσει φέτος το καλοκαίρι τη Θεσσαλονίκη με τα νησιά των Β. Σποράδων, όπως τα τελευταία χρόνια. Στη χθεσινή σύσκεψη στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας όπου συζητήθηκε το θέμα, όπως και οι συνδέσεις των Σποράδων με Βόλο αλλά και Μαντούδι, παρόντες ήταν εκτός από τον αρμόδιο υπουργό και το Γ.Γ. του υπουργείο εμπορικής Ναυτιλίας οι δήμαρχοι Σκοπέλου και Αλοννήσου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου και διαδικτυακά ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και ο δήμαρχος Σκιάθου ενώ δεν συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας που είχε αναλάβει και την πρωτοβουλία για τη σύσκεψη, λόγω τεχνικών προβλημάτων, όπως έκανε γνωστό το γραφείο του.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου ο δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης, “θα πρέπει να πιέσουμε όλοι να κηρυχθεί άγονη η γραμμή αυτή διαφορετικά δεν μπορεί να επιδοτηθεί. Αυτή την περίοδο γίνονται οι δημοπρασίες για τις γραμμές του Νοτίου Αιγαίου αλλά τα νησιά του Β. Αιγαίου δεν θεωρούνται άγονη γραμμή αλλά αναπτυξιακή. Κάθε χρόνο κατ’ εξαίρεση και από τα υπόλοιπα αδιάθετα χρήματα από τις δημοπρασίες επιδοτείται η γραμμή της Θεσσαλονίκης. Ο υπουργός εμπορικής ναυτιλίας αποδέχεται να κηρυχθεί άγονη αλλά πλέον τα αδιάθετα όλων των υπουργείων με νέο νόμο, πηγαίνουν στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και πρέπει και από και να δοθεί η έγκριση για την επιδότηση”

Όπως ανέφερε ο κ. Περίσσης θα σταλεί κοινό αίτημα των περιφερειαρχών Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Β. Αιγαίου προς το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας αλλά και απο τος δημάρχους Σποράδων και Λήμνου (καθώς το ταχύπλοο θα εκτελεί και τη γραμμή Θεσσαλονίκη – Λήμνος). “Μας διαβεβαίωσαν ότι σε 10 ημέρες θα έχουμε απάντηση”, εξήγησε ο κ. Περίσσης. “Τονίσαμε ότι αν δεν γίνει αυτή η ακτοπλοϊκή σύνδεση, η ζημιά για τα νησιά θα είναι τεράστια. Ελπίζουμε σε ένα αίσιο τέλος”, πρόσθεσε.

Στη χθεσινή σύσκεψη τέθηκε και το θέμα της σύνδεσης των Σποράδων με Βόλο και Μαντούδι, αλλά και εδώ η απάντηση θα δοθεί σε δέκα ημέρες περίπου, με το υπουργείο να μην μπορεί ουσιαστικά να παρέμβει καθώς οι πλοιοκτήτες καθορίζουν μόνοι αν ενδιαφέρονται για τη γραμμή, τα δρομολόγια, το ύψος του εισιτηρίου κλπ. “Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι αν υπάρξει τελικά σύνδεση με Μαντούδι αυτό θα γίνει από 1η Ιουνίου το νωρίτερο και μέχρι 30 Σεπτεμβρίου. Γνωρίζουμε παντως ότι υπάρχουν δύο ενδιαφερόμενοι”, επισήμανε ο κ. Περίσσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΓερμανία: Το ΥΠΕΞ εκφράζει τα συλλυπητήριά του για τα θύματα της επίθεσης στη Μόσχα
Επόμενο άρθροΟδεύει προς Αμερική ο Οριγκί