O αναπληρωτής υπουργός αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης και ο πρόεδρος του συνεταιρισμού των ομάδων της κορυφαίας ελληνικής ποδοσφαιρικής κατηγορίας, Μηνάς Λυσάνδρου, ανακοίνωσαν την έναρξη των νέων μέτρων από την 9η Απριλίου.

Το νέο σύστημα εισόδου στα γήπεδα:

Από τις 9 Απριλίου 2024, η είσοδος στα ελληνικά γήπεδα θα γίνεται με το νέο σύστημα ταυτοπροσωπίας, τον οποίο μπορεί να δει κανείς αναλυτικά στο tickets.gov.gr.

Δεν αλλάζει η αγορά των εισιτηρίων, αλλά πλέον το εισιτήριο θα «αποθηκεύεται» στο Gov.gr Wallet ή αλλιώς στο ψηφιακό πορτοφόλι, το οποίο πρέπει να κατεβάσουν στο κινητό τους, όλοι οι φίλαθλοι. Όσοι δεν έχουν κατεβάσει ακόμα στο κινητό τους το Gov.gr Wallet, υπάρχει μια απαραίτητη προϋπόθεση! Για να κατεβάσουν το Gov.gr Wallet, θα πρέπει προηγουμένως να έχουν εγγραφεί στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας – Ε.Μ.Επ., «μπαίνοντας» στο emep.gov.gr και να έχουν καταχωρίσει τα απαραίτητα στοιχεία επικοινωνίας τους.

Η διαδικασία είναι απλή και τα στοιχεία που θα χρειαστεί να καταχωρίσουν είναι τα ακόλουθα:

• αριθμός κινητού τηλεφώνου,
• διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email),
• αριθμός σταθερού τηλεφώνου,
• ταχυδρομική διεύθυνση διαμονής και πλήρης διεύθυνση επικοινωνίας, στην περίπτωση που αυτή διαφέρει από τη διεύθυνση διαμονής.

Η αρχική καταχώριση γίνεται μέσω της επιλογής «Δήλωση-Επιβεβαίωση Αριθμού Κινητού Τηλεφώνου» και αποστέλλεται κωδικός μίας χρήσης (One Time Password) με sms, τον οποίο εισαγάγουν για την επαλήθευση κατοχής του αριθμού κινητού τηλεφώνου.
Στη συνέχεια ακολουθεί επιβεβαίωση της κατοχής του αριθμού κινητού από πιστωτικό ίδρυμα του οποίου είναι χρήστες e-banking ή από πάροχο υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας.

Στην περίπτωση που ο αριθμός κινητού τηλεφώνου δεν έχει επιβεβαιωθεί ούτε από πιστωτικό ίδρυμα, ούτε από πάροχο υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να μεταβεί σε ΚΕΠ ή σε κάποια έμμισθη προξενική αρχή για να δηλώσει τα στοιχεία επικοινωνίας του.

Όσον αφορά στους ανήλικους που έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους, μπορούν να καταχωρίσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους στο Ε.Μ.Επ., αρκεί να διαθέτουν και Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ).

Η υπόλοιπη διαδικασία για την είσοδο στις κερκίδες των γηπέδων έχει σχεδιαστεί στα πρότυπα των φιλικών υπηρεσιών που έχει ήδη συνηθίσει τα τελευταία χρόνια το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Είναι εύκολη και ολοκληρώνεται σε τρία μόλις απλά βήματα:

1) Πραγματοποιούμε την αγορά του εισιτηρίου μας, όπως ακριβώς το κάναμε μέχρι σήμερα!
2) Αφού αγοράσουμε το εισιτήριό μας, μπαίνουμε στο Gov .gr Wallet και πληκτρολογούμε ή σκανάρουμε τον κωδικό του εισιτηρίου μας, το οποίο αυτομάτως προστίθεται στο ψηφιακό μας πορτοφόλι.
3) Αφού, επιλέξουμε το εισιτήριο μας, εμφανίζεται το QR code ή το barcode, το οποίο είναι πλέον στο Gov.gr Wallet μας και θα το χρειαστούμε για την είσοδό μας στο γήπεδο.

Από την έναρξη της εφαρμογής του νέου τρόπου εισόδου στα γήπεδα, στις 9 Απριλίου και μέχρι τη λήξη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, οι φίλαθλοι θα έχουν τη δυνατότητα να εισέρχονται στους αγωνιστικούς χώρους τόσο με το εισιτήριό τους στο Gov.gr Wallet, όσο και με τον τρόπο που ισχύει έως και σήμερα.//Α.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΒόλος: Συνελήφθη με 323,40γρ. κοκαΐνη
Επόμενο άρθροΟ Γκρίλις προσπαθεί να εκλάβει τις αποδοκιμασίες ως… φιλοφρόνηση