Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, τον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Αναπηρία Ν. Μαγνησίας, τον Σύλλογο Γονέων Παιδιών στο Φάσμα του Αυτισμού και το Δίκτυο Φορέων Υγείας συνδιοργανώνουν βιωματική επιμορφωτική ημερίδα για την ευαισθητοποίηση στον αυτισμό με την τεχνολογία της Εικονικής Πραγματικότητας (Virtual Reality) για τους μαθητές των Γυμνασίων του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου και Ν. Ιωνίας.

Συγκεκριμένα , την Τρίτη 2 Απριλίου 2024, από τις 9 έως τις 12 το μεσημέρι, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως μαθητές και εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας θα συμμετάσχουν σε ειδική ημερίδα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού με στόχο να αποτελέσουν πυρήνες διάχυσης συμπεριφορών σεβασμού και αποδοχής σε συμμαθητές που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού. Θα υπάρξει η δυνατότητα του προσωπικού βιώματος του Αυτισμού, μέσω της εικονικής πραγματικότητας (τεχνολογία Virtual Reality), που προσφέρει το VR PLANET.

Το VR PLANET (Virtual Reality Planet), η εταιρεία που έφερε την τεχνολογία της Εικονικής Πραγματικότητας στην Ελλάδα από το 2016, εξειδικεύεται στην τεχνολογία VR (virtual reality), αξιοποιώντας την εικονική πραγματικότητα ως μέσον ψυχαγωγίας, βιωματικής μάθησης, αλλά και Επιμόρφωσης, μέσω 320 και πλέον διαφορετικών VR Εμπειριών (παιχνίδι, ντοκιμαντέρ, ζωγραφική, Ιστορία, Ιατρικά και Ψυχικής Υγείας θέματα).

Η Εικονική πραγματικότητα (τεχνολογία Virtual Reality) δίνει την ευκαιρία χωρίς τον περιορισμό του χώρου και του χρόνου, να βιώσει κανείς εμπειρικά μια νέα κατάσταση: να γίνει αστροναύτης και να κάνει διαστημική αποστολή σε έλλειψη βαρύτητας (BBC), να μπει σε αρχαίες τριήρεις και να περάσει κάτω από τον Κολοσσό της Ρόδου, να μπει σε υποβρύχια ή αερόστατα, να βιώσει προσωπικά πως είναι η Αχρωματοψία, η Άνοια ή ο Αυτισμός, να κολυμπήσει με δελφίνια ή να δει από κοντά μια μεγάπτερη φάλαινα, να επισκεφτεί τον Παρθενώνα του 5ου Αιώνα ή να ζωγραφίσει τρισδιάστατα στον αέρα με φωτιά και αστέρια.

Όλα αυτά τα πρωτόγνωρα ερεθίσματα (320 διαφορετικές VR εμπειρίες) μέσα από πραγματικά ψυχαγωγικές και συγχρόνως άκρως απολαυστικές διαδικασίες (σε συνεργασία με παιδοψυχολόγους και διεπιστημονικούς συμβούλους Ψυχικής Υγείας) καιμε την χρήση των εικονικών χεριών, ξυπνούν την φαντασία, την περιέργεια και την δημιουργικότητα.

Οι μαθητές θα αξιοποιήσουν την Εικονική πραγματικότητα (τεχνολογία Virtual Reality) και θα λύσουν τυχόν απορίες τους παρουσία της Συμβούλου Ειδικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δρ Κουκουρίκη Ευαγγελίας και των συνεργατών της. Επίσης θα υπάρχει υποστήριξη προς τους μαθητές και από φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και από φοιτητές του Προγράμματος Ειδίκευσης στην Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό (ΠΕΣΥΠ) της ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΔημήτρης Λάλος & Μαριλίτα Λαμπροπούλου: Είναι ζευγάρι και στη ζωή;
Επόμενο άρθροΥπό παραχώρηση Ραφίνια, Φάτι και Λόπες