Καλός θα είναι ο καιρός σήμερα Κυριακή 10 Μαρτίου σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Βροχές θα πέσουν μόνο στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Σύμφωνα λοιπόν με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, στα βόρεια θα υπάρξουν πρόσκαιρα λίγες νεφώσεις αυξημένες τις πρωινές ώρες με τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Από τις μεσημβρινές ώρες αραιές νεφώσεις που τη νύχτα θα πυκνώσουν. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες και από το απόγευμα αραιές νεφώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα ηπειρωτικά όπου κατά τόπους θα σχηματιστεί ομίχλη.

Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο 6 και από τις απογευματινές ώρες 7 και τοπικά 8 μποφόρ και μόνο στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, τοπικά στα Δωδεκάνησα έως 5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Στα βόρεια θα φτάσει τους 15 με 17 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 19 και τοπικά στα δυτικά τους 20 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά οι κατα τόπους προγνώσεις:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες αραιές νεφώσεις που το βράδυ στα δυτικά θα πυκνώσουν. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και κατά τόπους θα σχηματιστεί ομίχλη.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρώτες πρωινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από τις μεσημβρινές ώρες αραιές νεφώσεις που τη νύχτα θα πυκνώσουν.

Στις υπόλοιπες περιοχές σχεδόν αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Από τις μεσημβρινές ώρες αραιές νεφώσεις που τη νύχτα θα πυκνώσουν.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα ηπειρωτικά κατά τόπους θα σχηματιστεί ομίχλη.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο 6 και από τις απογευματινές ώρες 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 19 και κατά τόπους τους 20 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Σχεδόν αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Από τις απογευματινές ώρες αραιές νεφώσεις που τη νύχτα θα πυκνώσουν. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα ηπειρωτικά κατά τόπους θα σχηματιστεί ομίχλη.

Άνεμοι: Αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από τις μεσημβρινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος και από το βράδυ αραιές νεφώσεις.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος και από το βράδυ αραιές νεφώσεις.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα Δωδεκάνησα τοπικά έως 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Σχεδόν αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Από τις μεσημβρινές ώρες αραιές νεφώσεις που τη νύχτα θα πυκνώσουν.

Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 και από το απόγευμα στις Σποράδες τοπικά έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Σχεδόν αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Από τις απογευματινές ώρες αραιές νεφώσεις.

Άνεμοι: Αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από τις μεσημβρινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. Από τις απογευματινές ώρες αραιές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 11-03-2024

Αυξημένες νεφώσεις στα δυτικά και τα βόρεια με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες από τις πρωινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, σταδιακά τη δυτική Στερεά και τη Μακεδονία και από το απόγευμα τη βορειοδυτική Πελοπόννησο. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.

Οι συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά και τα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στο Ιόνιο και από το βράδυ στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση των ανέμων από το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο. Στα βόρεια θα φτάσει τους 16 με 18 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 12-03-2024

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις προμεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο βόρειο Αιγαίο και από το μεσημέρι στο ανατολικό Αιγαίο.

Οι συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί 5 με 6 μποφόρ, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο μέχρι το μεσημέρι 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13-03-2024

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τοπικές βροχές και στα ανατολικά μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα νότια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14-03-2024

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους στα βόρεια ηπειρωτικά. Από το βράδυ αυξημένες νεφώσεις στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟδηγούμαστε στην καταστροφή των ελευθέρων επαγγελματιών – Νέο Φορολογικό Χατζηδάκη ή κλείσιμο των μικρών επιχειρήσεων – ΑΜΑΚ – ΠΕΡΙΕΡΓΑ
Επόμενο άρθροΚΚΕ Μαγνησίας: Συγκέντρωση κατά της στρατιωτικής αποστολής εκτός συνόρων