Παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, η Λίβερπουλ επικράτησε με 2-1 της Μπράιτον στο “Anfield” για την 30η αγωνιστική της Premier League και περιμένει το αποτέλεσμα στην αναμέτρηση των συνδιεκδικητριών της.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ αγχώθηκε, αλλά κέρδισε για πρώτη φορά μετά από τέσσερις συνεχόμενες αποτυχημένες προσπάθειες τους “γλάρους”. Κάπως έτσι είναι μόνη πρώτη με 67 βαθμούς, στο +3 από την Άρσεναλ και το +4 από τη Μάντσεστερ Σίτι. Βέβαια, οι δυο τους κοντράρονται στο “Etihad Stadium” στις 18:30, σε ένας ματς που θα καθορίσει τα νέα δεδομένα της μάχης του τίτλου.

Ο αγώνας

Πριν καν συμπληρωθούν δύο λεπτά, η Μπράιτον ευτύχησε να προηγηθεί. Σε μία φάση που η άμυνα της Λίβερπουλ δεν αντέδρασε σωστά, η μπάλα έπεσε στα πόδια του Γουέλμπεκ κι εκείνος νίκησε τον Κέλεχερ για το 1-0. Η απάντηση ήρθε στο 27′ όταν ο Ντίας βγήκε απέναντι από τον Φερμπρούχεν μετά από γύρισμα του Σαλάχ που κόντραρε και έκανε εύκολα το 1-1.

Η Λίβερπουλ πίεζε για την ανατροπή και έχασε κάποιες καλές ευκαιρίες, όμως στο 65′ κατάφερε να σκοράρει εκ νέου. Ο Μακ Άλιστερ… έκοψε τους “γλάρους” στη μέση, έβγαλε τον Σαλάχ σε ευνοϊκή θέση μέσα στην περιοχή και ο Αιγύπτιος έκανε το 2-1. Έξι λεπτά αργότερα ο Ντίας πέτυχε τρίτο γκολ για τους “κόκκινους”, όμως αυτό ακυρώθηκε ως οφσάιντ για λίγα εκατοστά. Έπειτα έψαξαν και τρίτο τέρμα, αλλά τελικά δεν το πέτυχαν και αρκέστηκαν στην οριακή νίκη.

ΓΚΟΛ: 27′ Ντίας, 65′ Σαλάχ – 2′ Γουέλμπεκ

Κίτρινη: 14′ Μακ Άλιστερ, 50′ Φαν Ντάικ, 58′ Γκόμες, 88′ Έντο, 90’+5 Χάκπο – 20′ Γκρος, 48′ Γουέλμπεκ, 71′ Φαν Χέκε
Κόκκινη:
Δοκάρι:

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Κέλεχερ, Μπράντλεϊ, Κουάνσα, Φαν Ντάικ, Γκόμεζ, Μακ Άλιστερ, Έντο, Σζόμποσζλαϊ (90’+4′ Χράβενμπερχ), Σαλάχ, Νούνιες (83′ Έλιοτ), Ντίας (89′ Χάκπο)

Μπράιτον (Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι): Φερμπρούχεν, Φέλτμαν, Ντανκ, Φαν Χέκε, Λάμπτεϊ (70′ Μπουονανότε), Μπαλέμπα, Γκρος, Εστουπινιάν (90’+4′ Μπάρκο), Αντινγκρά (83′ Φέργκιουσον), Μοντέρ (83′ Λαλάνα), Γουέλμπεκ

Αναλυτικά το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 30ης αγωνιστικής:

Σάββατο 30 Μαρτίου

Νιούκαστλ – Γουέστ Χαμ 4-3
Μπόρνμουθ – Έβερτον 2-1
Τσέλσι – Μπέρνλι 2-2
Νότιγχαμ Φόρεστ – Κρίσταλ Πάλας 1-1
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Φούλαμ 3-3
Τότεναμ – Λούτον 2-1
Άστον Βίλα – Γούλβς 2-0
Μπρέντφορντ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1

Κυριακή 31 Μαρτίου

Λίβερπουλ – Μπράιτον 2-1
18:30 Μάντσεστερ Σίτι – Άρσεναλ

Δείτε αναλυτικά τη βαθμολογία της Premier League πατώντας ΕΔΩ.//Α.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟριστικά πρώτος στην κανονική περίοδο ο Ολυμπιακός
Επόμενο άρθροΝέα γκέλα για τη Νις | “Ανάσες” για Τουλούζ, Μονπελιέ και Ναντ