Το θέμα της επαναδρομολόγησης ταχύπλοου πλοίου, το οποίο θα συνδέει τις Βόρειες Σποράδες με τη Θεσσαλονίκη, αλλά και η σύνδεση με Μαντούδι θα απασχολήσει σύσκεψη που πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Επιπλέον, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΒ, Σωκράτης Αναγνώστου ζήτησε από τον αντιπεριφερειάρχη αρμόδιο για θέματα Τουρισμού, Γιάννη Αναστασίου να τεθεί το θέμα της επιδότησης και της γραμμής Βόλου – Μυτιλήνης και Χίου, για την οποία υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον εκατέρωθεν.

Από την πλευρά του ο κ. Αναγνώστου, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, επισήμανε, ότι το βασικό είναι ποιες γραμμές θα επιδοτηθούν. “Νομίζω ότι η γραμμή Σποράδες Θεσσαλονίκη είναι βιώσιμη σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσαν και ίσως δεν χρειάζεται επιδότηση. Εμείς ζητάμε να επιδοτηθεί για τους καλοκαιρινούς μήνες η σύνδεση Βόλου -Σποράδων με Χίο και Μυτιλήνη. Η γραμμή θα εξυπηρετήσει και τα δύο νησιά αλλά και τη Θεσσαλία που έχει εμπορικές συναλλαγές με τα νησιά”. Ανέφερε δε ότι οι Μυτιληνιοί και οι Χιώτες προτείνουν το πλοίο να πιάνει λιμάνια που βρίσκονται στην δυτική πλευρά των δύο νησιών, ώστε να είναι μικρότερη η διανυόμενη απόσταση. Δηλαδή στα Μεστά της Χίου και στο Σίγρι της Μυτιλήνης. Επίσης ο κ. Αναγνώστου ανέφερε ότι το ενδιαφέρον από πλευράς Χίου και Μυτιλήνης είναι μεγάλο. “Μου έχουν αποστείλει επιστολή όπου εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους και το Λιμενικό Ταμείο Μυτιλήνης και ο δήμαρχος της Μυτιλήνης, ενώ ο σύλλογος ενοικιαζόμενων δωματίων της Χίου έστειλε επιστολές και στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας αλλά και τον πρωθυπουργό”, επισήμανε ο κ. Αναγνώστου. Εκτίμησε δε, ότι τα χρήματα της επιδότησης που υπάρχουν, θα πρέπει να μοιραστούν μεταξύ των δύο γραμμών, δηλαδή Σποράδες-Θεσσαλονίκη και Βόλος-Σποράδες Θεσσαλονίκη.

Η σύνδεση του λιμανιού του Βόλου με την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου

Προχωρούν οι διαδικασίες για τη σύνδεση με πλοία Ro-Ro ( roll-on/roll-off) το λιμανιού του Βόλου με αυτό της Αλεξάνδρειας για μεταφορά τροχοφόρων φορτίων. Τα υπουργεία Εξωτερικών και Ναυτιλίας της Ελλάδας έχουν εγκρίνει το μνημόνιο συνεργασίας, που θα υπογράψει ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου με τον ομώνυμο της Αλεξάνδρειας. Μάλιστα, το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας προτείνει να πραγματοποιηθεί μία αποστολή στην Αίγυπτο για την υπογραφή του μνημονίου παρουσία και του Γ.Γ. του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας το Μάιο του 2024. “Εμείς κινούμαστε και προς την Ε.Ε. για να επιδοτηθεί η συγκεκριμένη γραμμή καθώς υπάρχουν κονδύλια για σύνδεση Ε.Ε. με τρίτες χώρες. Το ύψος του ποσού της επιδότησης ανέρχεται περίπου σε 5 με 6 εκ. ευρώ για ένα χρόνο. “Όλοι οι ναυτικοί πράκτορες επισημαίνουν ότι από το δεύτερο χρόνο η γραμμή αυτή θα είναι βιώσιμη. Θα συνδέσει δε την Αφρική με τα Βαλκάνια και τη Δυτική Ευρώπη” εξήγησε ο κ. Αναγνώστου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΒαρύ πένθος για την Kris Jenner – Πέθανε η αδελφή της
Επόμενο άρθροΟι εξηγήσεις των διαιτητών για την επίμαχη φάση στο Λίβερπουλ – Σίτι