Τους 30 βαθμούς αναμένεται να ξεπεράσει τις επόμενες ημέρες ο υδράργυρος με τον Απρίλιο να θυμίζει περισσότερο καλοκαίρι. Σύμφωνα δε με το meteo.gr, η κορύφωση του κύματος ζέστης αναμένεται τη Δευτέρα ενώ οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και την υπόλοιπη εβδομάδα. Μάλιστα, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις αναμένεται και νέο «κύμα» αφρικανικής σκόνης.

Συγκεκριμένα, νέα ανακοίνωση του Meteo αναφέρει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η ατμοσφαιρική κυκλοφορία πάνω από την Ευρώπη τις επόμενες ημέρες θα ευνοήσει την μεταφορά ακραία θερμών για την εποχή αερίων μαζών από την Αφρική προς την Ανατολική Ευρώπη και την χώρα μας με την κορύφωση να αναμένεται το τρίημερο Κυριακή 31/03 – Τρίτη 02/04.

Χρησιμοποιώντας την απόκλιση της θερμοκρασίας στο ισοβαρικό επίπεδο των 850 hPa (περίπου 1500 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας), επίπεδο που χρησιμοποιούμε για την παρακολούθηση τον αερίων μαζών, οι αέριες μάζες πάνω από τμήματα της Ανατολικής Ευρώπης αναμένεται να είναι έως και 17-18 βαθμούς Κελσίου υψηλότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Όπως διακρίνεται και στο παρακάτω γράφημα, όπου εστιάζουμε στην περιοχή μας, παρατηρούμε ότι το απόγευμα της Δευτέρας 01/04 οι αέριες μάζες πάνω από την χώρα μας θα είναι έως και 15-16 βαθμούς Κελσίου υψηλότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Αξίζει να τονίσουμε ότι οι θερμοκρασίες στην επιφάνεια και το πόσο ψηλά θα φτάσουν εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως για παράδειγμα η νεφοκάλυψη και ο άνεμος, ωστόσο με τα σημερινά δεδομένα η θερμοκρασία στο ξεκίνημα της ερχόμενης εβδομάδας είναι πιθανό να πλησιάσει ή ακόμα και να ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου σε τμήματα της ηπειρωτικής χώρας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κολυδάς: «Με ζέστη μας αποχαιρετά ο Μάρτιος και μας υποδέχεται ο Απρίλιος»

Ο Θοδωρής Κολυδάς σε ανάρτησή του γράφει για τις δύο θερμικές εξάρσεις με κυριότερη αυτή της 1ης και 2ας Απριλίου:

«Στον πρώτο χάρτη απεικονίζονται οι αποκλίσεις των θερμοκρασιών από τις κανονικές τιμές στην επιφάνεια και στον δεύτερο χάρτη οι θερμοκρασίες επιφανείας.

Οι δείκτες επικινδυνότητας για πυρκαγιές δεν είναι μεγάλοι λόγω και της απουσίας ενισχυμένων ανέμων στην επιφάνεια. Πάντως λίγο προσοχή από μέρους μας, καλό είναι να υπάρχει.

Για την Κυριακή στις περισσότερες περιοχές θα έχουμε 24 με 26 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά 28 βαθμούς. Τη Δευτέρα σε αρκετές περιοχές θα σημειωθούν θερμοκρασίες από 25 βαθμούς και πάνω, τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά 30-31 βαθμοί. Την Τρίτη θα έχουμε πτώση στα δυτικά, ενώ τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη 30 βαθμούς Κελσίου».



ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροNetflix: Οι μυστικοί κωδικοί που «ξεκλειδώνουν» συγκεκριμένο περιεχόμενο
Επόμενο άρθροΜεγάλες νίκες για ΠΑΟΚ Β’ και Καμπανιακό